MALZEMELER
10 adet büyük boy Alaçatı, Çeşme limonu
20 tatlı kaşığı kaya tuzu (turşuluk tuz)
30 adet tane karabiber
5-6 adet defne yaprağı
Yeteri kadar limon suyu
1-2 su bardağı ılık su
Ayrıca;
2-3 litrelik cam kavanoz
YAPILIŞI
- Limonları bir gece önceden yıkayıp kuruladıktan sonra derin dondurucuya atın.
- Ertesi gün derin dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.
- Limonları tam tepelerinden aşağıya kadar (koparmadan) keskin bir bıçakla kesin. İşlemi tekrar ederek çiçek gibi kesin.
- Limonların içine ikişer tatlı kaşığı tuz ve 2-3 adet tane karabiber yerleştirip kapatın ve temiz kavanoza güzelce yerleştirin. Aralarına defne yaprağı koyun.
- En tepeye geldiğinizde üzerlerine biraz bastırın. (kavanozun ağzıyla limonlar arasında en az iki parmak boşluk kalmalı)
- Kavanozu, varsa Alaçatı limonlarından, yoksa normal limonlardan elde ettiğiniz limon suyuyla doldurun. En üste 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdirip ağzını sıkıca kapayın. Kavanozu serin ve gölge bir yerde en az üç hafta bekletin.
- Turşuyu zeytinyağlılara ve balık yemeklerine kullanabilir ya da üzerine bol miktarda sızma zeytinyağı gezdirerek meze olarak servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun…
Kaynak: sanabirtarifimvar.com