Bahar Temizliği Başladı

13 Mart 2018 Salı

Artık bahar geldi. 😊 Tüm kış boyunca toprağın altında saklanan ve sıcak havaları bekleyen tohumlar başlarını çıkarıyor artık topraktan. Baharın gelmesiyle birlikte “Bahar Temizliği” zamanı da geldi çattı. Bahar temizliği nasıl yapılır, nereden başlanır diye düşünürken kendinizi mutfakta bulmuş olabilirsiniz. Mutfağı temizlediniz, buzdolabını temizlediniz, mutfak dolaplarını temizlediniz derken sıra geldi tüm kış yiyeceklerinizi taptaze saklayan ve sofralarınızı şenlendiren “Uğur Derin Dondurucuyu’ya.

Dondurucunuzun fişini çekin!

Derin dondurucu temizlemek gözünüzü korkutmasın. İçinde onca yiyecek, içecek var diye de düşünmeyin. Öncelikle yapmanız gereken şey derin dondurucunuzun fişini çekmek. Ardından derin dondurucunuzun içinde uzun zamandır bekleyen/tarihi geçmiş gıdaları çıkartın ve atın. Diğer kullanabileceğiniz tüm gıdaları buzdolabınızın dondurucu bölümüne ya da varsa bir başka derin dondurucunuza aktarın. Çünkü dondurulmuş ürünlerinizi çözdürüp tekrar dondurmak bakteri oluşumuna ve gıdaların kullanılamaz duruma gelmesine neden olabilir. Fişi sökülen derin dondurucunuzda buzlanma varsa buzlarının erimesini bekleyin, eğer buzları daha erimemiş ise buzları bıçak vb sivri aletlerle sökmeye çalışmayın, derin dondurucunuzun içinden çıkan buz kazıma küreğini ile yada plastik spatula benzeri bir aracı kullanabilirsiniz.

Şimdi temizleme zamanı

Sıra geldi içi boş derin dondurucunuzu temizlemeye. Derin dondurucunuzu tuz ruhu, asit ve alkol gibi kimyasallarla kesinlikle temizlemeyin. Temizlik için Uğur Derin Dondurucu temizleyici spreyini tercih edebilir veya evdeki malzemeleri kullanmak isterseniz sirke ve karbonat karışımı hazırlayarak bir sprey yardımı ile derin dondurucunuza uygulayabilirsiniz.

Kurulamayı ihmal etmeyin!

Kuru bir bez kullanarak derin dondurucunuzun içinde nemli küçük bir nokta kalmayana kadar kurulamayı ihmal etmeyin. Burada kurulama yaparken kullandığınız ıslanan bezinizi bir daha kullanmamanızı öneriyoruz. Gerekirse iki ya da üç parça bezle temizliğinizi yapabilirsiniz.

Kötü kokuları önlemek için önlem alın

Derin dondurucunuzun içindeki kötü kokuyu; Uğur Derin Dondurucu Temizleyicisi kullanarak kötü kokuya neden olan bakteri, mantar ve küf oluşumunu engelleyebilirsiniz. Ayrıca Uğur Pratik ürünü olan “Koku Emici Karbon” kullanarak derin dondurucunuzun içindeki kötü koku oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Artık tüm gıdalarınızı derin dondurucunuzun içine yerleştirebilirsiniz

Temizlediğiniz derin dondurucunuzu boş olarak çalıştırarak ideal çalışma derecesine geldiğinde gıdalarınızı yerleştirerek dondurucunuzu ilk günkü gibi temiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak derin dondurucunuza ürün yerleştirirken de bazı noktalarda önem göstermelisiniz.

Bu kategorideki diğer yazılar