Derin Dondurucuda Şeftali Nasıl Saklanır?

28 Ağustos 2018 Salı

Yaz mevsiminin de sonuna gelirken bize sunduğu zenginlikleri de yavaş yavaş başka lezzetlere bırakıyor. Sevdiğimiz meyveleri ve sebzeleri tükenmeden onları saklamanın tam sırası. Mesela küçükten büyüğe herkesin sevdiği şeftali. Şeftaliyi kışın ortasında da ilk günkü tazeliği ve lezzetiyle yesek güzel olmaz mıydı? Kışın ortasında da sevdiklerimize yaz mevsimini yaşatmak için; pazardan aldığımız ya da dalından kopardığımız taze ve olgun şeftalileri yıkayıp, kabuklarını soyup, dilimleyin. Hiç bekletmeden buzdolabı poşetine istediğiniz ve kullanacağınız miktarda yerleştirin ve havasını iyice alın. Artık derin dondurucunuza koyulmaya hazır. Önemli olan, saklamak istediğiniz şeftalilerin ezik ve yumuşamış olmamasıdır. Çünkü ezik ve yumuşamış şeftaliler derin dondurucuda daha az dayanır. Bu yöntemle özellikle kış mevsiminde bebeklerinize püre olarak, puding ve tart sosları için ya da komposto yapmak için uygun olacaktır. Şeftalilerin kabuklarını kolay soymak için şeftalilerin altına bıçak yardımı ile artı şekli yapın, tencerede kaynayan suya atın ve 7-8 dakika kaynattıktan sonra bekletmeden buzlu su dolu bir kaba alın. Böylece kabukları daha kolay ve hızlı bir şekilde soyulacaktır.

Şeftalinin faydaları nelerdir?

Şeftali Kompostosu Nasıl yapılır?

Malzemeler:

Hazırlanışı;

  1. Dondurulmuş şeftalilerin buzunu çözdürmeden direkt olarak şerbet karışımına ekleyin. Dağılmaması için şeftalileri çok fazla kaynatmamaya dikkat edin, kompostoyu kısık ateşte pişirin.
  2. Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Tel bir çırpıcı yardımıyla şeker eriyene kadar karıştırın. Karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kısık ateşte kaynatın.
  3. Kaynamaya başlayan şerbet karışımına şeftali dilimlerini katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.
  4. Çubuk tarçın ve karanfilleri içinden çıkartın. Oda ısısında ılıyan kompostoyu buzdolabında soğuttuktan sonra şeftali dilimleriyle birlikte servis edin.

Afiyet olsun.

Bu kategorideki diğer yazılar