Uğur Klimalar

11 Ağustos 2017 Cuma

Klima cihazları, herhangi bir ortamda uygun konfor şartları oluşturmak adına aşağıda belirtilen dört temel özelliği ile çalışır.

1.Soğutma
2. Isıtma
3. Nem kontrolü
4. Havanın değişimi

Dünyaca kabul edilmiş araştırmalara göre, insanlar belli bir sıcaklık ve nem aralığında ve temiz havalı ortamlarda rahat etmektedirler. Bu aralık “Konfor Bölgesi” olarak tanımlanmıştır (nem %60 ila %30, sıcaklık 20 ila 27 derece). Sıcaklığın gereğinden fazla veya az olmasının rahatsız edici olduğu açıktır. Nem düzeyinin az olmasının boğaz kuruluğu, gözlerde yanma gibi rahatsızlıklara yol açmasının yanında, fazla nem de terin buharlaşmamasına, bunaltıcı bir sıcaklık hissine ve uyku isteğine neden olur. Ayrıca ortamın havası temiz ve taze olmalıdır, toz, duman, polen ve diğer zararlı maddelerin filtre edilmesi ve insanın fark etmeyeceği hızda ama temiz havayı getirip kirli havayı götürecek hafif bir hava dolaşımı gereklidir.

Bir klima cihazı yazın içerideki fazla ısıyı dışarıya atarak içerisini serinletir. Bu sırada havanın fazla nemi alınır, içeride gerekli hızda hava dolaşımı sağlanır ve hava filtre edilir. Bu cihazlar da kendi aralarında yalnız soğutma yapabilen veya soğutma ve ısıtma yapabilen (heat-pump) cihazlar olarak ayrılırlar. Isıtma ve soğutma özelliğine sahip Uğur klimalarla evinizdeki konforu kolayca yaratabilirsiniz. Evinizin büyüklüğüne göre tercih edebileceğiniz klima çeşitlerimize http://ugur.com.tr/urunkategorisi/klima linkinden ulaşabilirsiniz.

Bu kategorideki diğer yazılar