Uğur’dan Annelere Tavsiye: Yaz İçin Sağlıklı, Serin Atıştırmalıklar

26 Ocak 2016 Salı

Türkiye’nin derin dondurucu markası Uğur, sıcak yaz günlerinde çocuklar için hem besleyici hem serinletici buzlu içecekler tavsiye ediyor.

                Uğur Soğutma Kurumsal İletişim Bölümü’nden yapılan açıklamada gençler arasında özenti ve denetim eksikliği nedeniyle son dönemde besleyici değeri olmayan gıdaların tüketiminin arttığına dikkat çekildi. Abur cubur olarak geçen ve ısınan havalarla birlikte Yurt dışında smoothie veya slush olarak da bilinen ülkemizde ise Ege’de ‘kar helvası’ veya Adana yöresinde ‘bici bici’ olarak adlandırılan serinletici karışımlar var. Bunlar evde bulunan mevsimlik meyvelerle veya içeceklerle yapılabiliyor. Biz burada Uğur’lu Lezzetler web sayfamızda ve mobil uygulamamızda en çok ilgi gören birkaçına yer verdik.

                “Çocuklarının dengeli beslenmesine ve sağlıklı büyümesine önem veren anneleri buradan uyarmak istiyoruz. 3 – 12 yaş arası çocukların bir haftada tükettiği gıdaların dörtte birini abur cubur kategorisinde yani besleyici olmayan gıdalar oluşturuyor. Onların tüketmesi için protein ve vitamin değerleri yüksek gıdalara öncelik vermeliyiz. Boş kalori dediğimiz şeker, tuz ve yağ oranının düşük olduğu içecekleri tercih edelim.”

Bu kategorideki diğer yazılar