Buzdolabınızı Pratik Kullanın
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
20 Haziran 2017 Salı
Buzdolabınızı Pratik Kullanın

Buzdolabınızı Pratik Kullanın

Şüpheniz insanlık için en iyi icatlar arasında beyaz eşya geliyor. Bunların için de ise buzdolabı en başta gelenler arasında bulunuyor.

Şüpheniz insanlık için en iyi icatlar arasında beyaz eşya geliyor. Bunların için de ise buzdolabı en başta gelenler arasında bulunuyor. Bu yüzden seçeceğiniz buzdolabının özellikleri kadar kullanışlı olmasına dikkat edin. Tercih ettiğiniz buzdolaplarında enerji tüketimine kesinlikle dikkat edin ve A+, A++ gibi enerji tasarruf özellikli buzdolapları tercih edin. Ancak dolabın özellikleri dışında kullanış şekli de enerji tüketiminde çok büyük etken.

Peki enerji tasarrufu için neler yapmak gerek?

Bakımlarını ihmal etmeyin. Buzdolabınızı tam verimlilik ile kullanabilmek için mutlaka düzenli bakımları yapılması gerekmektedir. Düzenli bakım ile verimlilik artacak ve makinenizin ömrü artacaktır.

Buzdolabının hava almasına özen gösterin. Modern dünyada , modern mutfak tasarımlarıyla her geçen gün değişiyor. Bu modern mutfak ortamlarında buzdolapları için ayrılan alanların çevresi ve arkası tamamen kapanmış ve hatta mutfak daha güzel ve şık görünsün diye ön tarafına kapak dahi yapılıyor. Bu da buzdolabının hava almamasına, makinenin ısınarak, kendisini soğutmak için daha çok çalışmasına neden oluyor. Bu yüzden buzdolabınızı koyduğunuz yerin hava sirkülasyonuna sahip olmasına özen gösterin.

Yakınında ısı kaynağı olmamasına dikkat edin. Buzdolabınızın yakınında fırın, ocak, radyatör ve soba olmamasına özen gösterin. Ayrıca buzdolabınızı güneş alan yerlere değil gölge olan alanlara yerleştirin. Buzdolabınızın yakınında bulunan, ısı yaratan araç ve gereçlerden uzak tutununuz çünkü buzdolabı kendisini serin tutmak için daha fazla enerji tüketecektir.

Tüm bunlarında yanında buzdolabınızın kapağını mümkün olduğunca az açıp kapatın ve uzun süre açık kalmamasına özen gösterin. Dolabınızın dondurucu bölmesinde bulunan donmuş gıdaları kullanmadan bir gün önce çıkartarak buzdolabı kısmına koyarak çözülmesine olanak verin. Donmuş gıdalar çözülürken soğukluk vereceğinden buzdolabınızın daha az çalışmasını sağlar. Aynı şekilde dolabınıza soğuk malzemeler de koymamaya özen gösterin. Buzdolabınıza koyduğunuz sıcak bir ürünü soğutmak için sistem çok daha fazla enerji sarf edecektir. Dolabınıza yerleştirdiğiniz sıvı yiyeceklerin de ağızlarının mutlaka kapalı olmasına özen gösterin, aksi taktirde dolap içindeki nem oranı artar ve kompresörün daha fazla çalışması gerekebilir.

Evinize en uygun ölçüler de ve renkte buzdolapları için www.ugur.com.tr/urunkategorisi/buzdolabi linkine tıklayabilirsiniz.

Arama Ekranını Kapat