Cevizin Faydaları ve Ceviz Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
22 Haziran 2017 Perşembe
Cevizin Faydaları ve Ceviz Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Cevizin Faydaları ve Ceviz Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde yetişen ve yetiştirilen büyük bir ağaç olan Ceviz’in faydaları saymakla bitmiyor. Dünya genelinde bilim insanların ve uzmanların yayınladığı birçok makalede, gazete yazılarında, yaptıkları birçok konuşmalarda hepsinin bir ortak görüşü cevizin “kötü kolesterolü” düşürmeye yardımcı olmasıdır. Bu sadece üzeri boş bir iddia değildir.

Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde yetişen ve yetiştirilen büyük bir ağaç olan Ceviz’in faydaları saymakla bitmiyor. Dünya genelinde bilim insanların ve uzmanların yayınladığı birçok makalede, gazete yazılarında, yaptıkları birçok konuşmalarda hepsinin bir ortak görüşü cevizin “kötü kolesterolü” düşürmeye yardımcı olmasıdır. Bu sadece üzeri boş bir iddia değildir.

Bilimsel araştırmaların ortaya koyduğu sonuçlar şöyledir: Düzenli olarak ceviz tüketmenin kötü kolesterolü düşürerek, kalp ve özellikle de damar sağlığına iyi geldiğidir.

Cevizin faydaları nelerdir?

Kalp ve damar sağlığına faydaları: Düzenli olarak tüketilen cevizin kötü kolesterole neden olan oluşumları temizleyerek vücuttan atılmasında yardımcı olur.

Tip 2 diyabet hastalarına faydaları: Cevizin damarlar üzerindeki etkisi kesin olarak bilinmektedir. Cevizin Tip 2 diyabet hastalarında damar tıkanıklığı riskini düşürdüğü ve buna bağlı olarak kalp rahatsızlıkları görünme olasılıklarını azaltır.

Kanseri önleme: Günümüzün en büyük sorunlarından birisi olan kanser tedavisi için hemen hemen her gün yeni bir araştırma başlatılıyor ve tüm yollar deneniyor. Cevizin antioksidanlar bakımından oldukça güçlü olmasından dolayı bol miktarda tüketilmektedir.

Kemiklere faydası: Ceviz, ileri yaşlarda görülme olasılığı artan kemik erimesine ve kemiklerde yaşanan mineral kaybını yaşatan yiyecekler arasında yer alıyor.

Kilo verme: Cevizde bulunan yüksek miktardaki kalori ve yüksek orandaki yağ miktarı göz önüne alındığında kilo vermede biraz şaşırtıcı gelebilir fakat günde 3-4 adet ceviz yemek tokluk hissini uzatıyor.

Hafıza: Her ne kadar bu konuda araştırma sayısı az olsa da, mevcut araştırmaların cevizin hafızayı güçlendirdiği yönündedir.

Ceviz, omega 3 bakımından da en zengin 3 gıdadan da birisidir.

Ceviz hasadı yılda bir kez, Eylül ve Kasım ayları arasında yapılmaktadır. Bunca faydası olan cevizi hasat zamanında en taze şekilde derin dondurucunuzda saklayabilir, dilediğiniz zaman derin dondurucunuzdan çıkartarak taze taze tüketebilirsiniz. Nasıl mı saklayabilirsiniz?

Saklama Tarifi:

Cevizi kabuklu haliyle 1 yıl kadar saklanabilir. Eğer ortam sıcaklığı artarsa cevizlerin saklanma ömrü de sıcaklık artışına ters olarak azalmaktadır.
Cevizleri saklarken elmalar, soğan ya da patates gibi yiyecekler olmamalıdır. Bu tür besinler cevizlerin sağlıklı saklanma işlemlerine zarar vermektedir.
Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da ceviz içleri gerekmedikçe çıkarılmamalıdır. Çünkü ceviz içlerini sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek kolay değildir. Kısa süre içerisinde bozulmaya başlarlar.

Cevizin Besin Değeri

28 gram, yaklaşık olarak 7 adet dış kabuğu soyulmuş ceviz;

185 kaloridir
Kolesterol içermez
Günlük besin lifi ihtiyacının %8’ini karşılar (2gr)
Günlük kalsiyum ihtiyacının %3’ünü karşılar
Günlük demir ihtiyacının %5’ini karşılar
Günlük tiamin ihtiyacının %6’sını karşılar (0,01mg)
Günlük folat ihtiyacının %7’sini karşılar (27,7mcg)
Günlük magnezyum ihtiyacının %11’ini karşılar (44,6mg)
Günlük fosfor ihtiyacının %10’unu karşılar (97,8mg)
Günlük çinko ihtiyacının %6’sını karşılar (0,9mg)
Günlük bakır ihtiyacının %22’sini karşılar (0,4mg)
Günlük manganez ihtiyacının %48’ini karşılar (1mg)
Günlük selenyum ihtiyacının %2’sini karşılar (1,4mcg)

Arama Ekranını Kapat