Derin Dondurucu İçindeki Koku Nasıl Giderilir?
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
10 Temmuz 2017 Pazartesi
Derin Dondurucu İçindeki Koku Nasıl Giderilir?

Derin Dondurucu İçindeki Koku Nasıl Giderilir?

Derin dondurucunuz belirli aralıklarla, kullanma kılavuzuna göre temizlerseniz koku oluşumunu engellemiş olursunuz. Ayrıca Uğur Derin Dondurucu Temizleyicisi kullanarak kötü kokuya neden olan bakteri, mantar ve küf oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Derin dondurucunuz belirli aralıklarla, kullanma kılavuzuna göre temizlerseniz koku oluşumunu engellemiş olursunuz. Ayrıca Uğur derin dondurucu temizleyicisi kullanarak kötü kokuya neden olan bakteri, mantar ve küf oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Kokunun kaynağını doğru belirleyin

Haklı olarak doğru tedavi doğru teşhisle başlar. Bu nedenle öncelikli olarak kokunun ana kaynağını belirleyip onu ortadan kaldırmak gerekir. Kapağı aralık kalmış turşu kavanozu mu? Poşet içinde unutulmuş kuru soğan mı yoksa? İçiniz daha fena olmadan listeyi kısa kesiyoruz, mevzu belli. Kaynağı belirleyin ve onu hem buzdolabından hem de hayatınızdan derhal uzaklaştırın!

Elma sirkesi
Öncelikle derin dondurucunuzda bulunan yiyecekleri çıkarın. Derin dondurucu içersinde oluşan az orandaki nem, kötü kokuyu tutacağından onu ortadan kaldırmanız gerekecek.
Elma sirkesi hem antiseptik özelliği ile olası bakterileri temizleyecek hem de kokunun giderilmesini sağlayacaktır. Sirkenin kendi kokusu gözünüzü korkutmasın; elma sirkesinin aroması uçucu olduğundan derin dondurucunuzu kısa süre havalandırdıktan sonra kokunun kaybolduğunu göreceksiniz.

İnatçı kokulara çözüm, kahve ve pirinç

Uğur derin dondurucu temizleyicisi kullandıktan sonra alternatif, doğal temizleyicilerde kullanabilirsiniz. Bunun için: Küçük bir kasenin içine bir miktar Türk kahvesi koyun, içine de bir kaşık kadar pirinç karıştırın. Bu karışımı, bir gece kadar derin dondurucunuzda bekletin. Bu uygulama derin dondurucunuzda ki kokulardan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Mangal kömürü

Bu yöntemlerin hiçbirinin fayda etmediği takdirde, oldukça dikkatli davranmak koşuluyla son bir yöntem yer alıyor. Kulağa sıra dışı gelse de, mangal kömürü kötü kokulardan kurtulmanıza yardımcı olabilir!
Kömürleri küçük gözenekli bir filenin içerisine koyun veya poşetin üzerinde sık aralıklarla delikler açın. Kömürleri başka bir yere bulaşmayacağına emin olacak şekilde derin dondurucunuzun içine koyun ve yaklaşık 8 saat kadar bekletin. 8 saatin sonunda koku sorununun geçtiğini göreceksiniz.

Arama Ekranını Kapat