Derin Dondurucu Neden Buzlanır?
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
29 Haziran 2017 Perşembe
Derin Dondurucu Neden Buzlanır?

Derin Dondurucu Neden Buzlanır?

Her mevsimin kendine özgü lezzetli mi lezzetli meyveleri, sebzeleri var. Bu meyve ve sebzeleri her mevsim bol bol ve taze taze tüketilebiliyor. Fakat mevsimi geçen meyve ve sebzeler için vazgeçilmezler derin dondurucular.

Her mevsimin kendine özgü lezzetli mi lezzetli meyveleri, sebzeleri var. Bu meyve ve sebzeleri her mevsim bol bol ve taze taze tüketilebiliyor. Fakat mevsimi geçen meyve ve sebzeler için vazgeçilmezler derin dondurucular. Günümüzde derin dondurucular mevsim sebze ve meyvelerinin yanında bir çok besin maddesinin tazeliğini koruyarak, uzun süre bozulmadan muhafaza edilmesini sağlıyor.

Bildiğiniz gibi derin dondurucular televizyon gibi, bilgisayar gibi arada kapatılan araçlardan değildir ve sürekli çalışırlar. Haliyle sürekli çalışan bir ürün uzun yıllar sonra da bazı sorunlar görülebilir. Derin dondurucularda da en çok görünün sorunlardan bir tanesi de buzlanmadır. Eski tip buzdolaplarının dondurucu bölümünde gerçekleşen buzlanmayı bir çoğumuz görmüştür. Ancak yeni nesil derin dondurucuların en büyük özelliği buzlanma yapmamasıdır. Eğer derin dondurucunuz buzlanma yapıyorsa bazı sorunların habercisi olabilir.

Peki derin dondurucu neden buzlanma yapar?

Derin donduruculardaki buzlanmanın en sık görülme sebeplerinin başında havada bulunan nemin derin dondurucunun içinde yoğunlaşarak donmasıdır. Havanın içinde su buharı bulunur ve derin dondurucunun kapağı açıldığında, derin dondurucunun içine dolan bu hava önce sıvı haline geçer sonra da bu sıvı donarak buzlanmaya neden olur. Bu durumda yaşanılan coğrafyanın büyük önemi vardır. Nemli havaya sahip bölgelerde derin dondurucunuzun kapaklarında veya iç yüzeylerinde ince buzlanmanın görülmesi normaldir. Ancak bu buzlanma gittikçe kalınlaşıyor ve derin dondurucunuzun sıcaklığı istediğiniz sevilerde değilse bir problem var demektir.

Derin dondurucunuzun buz yapma problemlerinin bir başka sebebi ise dolap kapaklarının lastikleriyle alakalıdır. Kapak lastiği derin dondurucunuz ile havanın temasını keser. Lastiği eskimiş, yırtılmış veya zarar görmüş ise derin dondurucunuz da buzlanma gerçekleşebilir. Eskimiş dolap kapağından içeriye sızan nemli hava içeride yoğunlaştıkça sıvı hale gelir ve buzlanma gerçekleşerek buzlanma devam eder. Bu yüzden lastikte delik ve yırık bulunuyorsa hemen değiştirilmelidir. Eğer lastikte sertleşme varsa, lastiği sıcak suya batırılmış bir bezle silinmesi ya da sıcak suyun içine konması yeterli olacaktır.

Derin dondurucunuza koyacağınız besinlerin mutlaka havası alınmış ve ağızları sıkıca kapatılmış şekilde muhafaza etmeniz gerekir. Ağızı açık besinlerde buharlaşma gerçekleşeceği için, buharlaşan havanın içinde bulunan sıvı buharlaşarak buzlanmaya neden olur.

Derin dondurucunuzun içinde bulunan buzlanma, havadaki nemden ve dolap lastiğinden gerçekleşmiyorsa hemen servis çağırın. Yaygın servis ağımız ve kaliteli ürünlerimizle her zaman müşterilerimizin yayındayız.

444 84 87 numaralı hattan bizi arayarak Uğur Servis talep edebilirsiniz.

Arama Ekranını Kapat