Derin Dondurucu Neden Isınır?
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
30 Haziran 2017 Cuma
Derin Dondurucu Neden Isınır?

Derin Dondurucu Neden Isınır?

Artık mevsimi geçen meyve sebzeleri de kolayca ve taptaze saklayabiliyoruz. Meyvelerin ve sebzelerin vitamin-mineral değerlerinde kayıp olmadan saklamada en güzel tercih derin dondurucular da mutfağımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Artık mevsimi geçen meyve sebzeleri de kolayca ve taptaze saklayabiliyoruz. Meyvelerin ve sebzelerin vitamin-mineral değerlerinde kayıp olmadan saklamada en güzel tercih derin dondurucular da mutfağımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak tüm beyaz eşyalar gibi derin dondurucularında performansı çeşitli faktörlerden etkileniyor.

Derin dondurucu konusunda en sık karşılaşılan sorular:

Derin dondurucu ilk kullanımda neden boş çalıştırılır?

Derin dondurucu satın aldığınızda yapmanız gereken ilk işlemlerden biri de içerisinde herhangi bir şey konulmadan boş çalıştırmaktır. Çünkü 24 saat süreyle boş şekilde çalıştırılan derin dondurucu, bu süre sonunda normal soğutma ısısına gelir ve içerisine konulacak malzemeleri çok daha hızlı bir şekilde donmasını sağlar.

Peki derin dondurucu neden ısınır?

Derin dondurucuların yan yüzeylerinde genellikle gaz akış boruları yer alır ve bu bölümlerin ısınması ise gayet normal bir durumdur. Aşı ısınmaların bir başka nedenlerinden birisi de aşırı sıcaklardır. Evin içindeki sıcaklığın derin dondurucunuzun ısınmasında etki olduğu gibi derin dondurucunuzun fan motorundan da kaynaklanabilir. Derin dondurucunuz çalışıyorken fan motoru çalışmıyorsa petekler soğutmayı sağlamaz bu da ısınmaya neden olur. Bu yüzden derin dondurucunuzu evinizde yerleştirirken motor bölümlerinin duvardan uzak bir alana yerleştirilmesi gerekmektedir. Bunun asıl nedeni motorun zorlanmadan rahatça çalışmasıdır.

Derin dondurucunun kapağını açarken neden zorlanırız?

Bazı koşullarda derin dondurucuların kapağını açmakta zorlanabilirsiniz. Kapı sorunlarına genellikle dışarısı ve içerisi arasındaki basınç farklılığı neden olur. Bu basınç farklı zamanla geçer ve bu yüzden birkaç dakika bekledikten sonra dondurucunun kapısını sorunsuz bir şekilde açabilirsiniz.

Derin dondurucunun yan duvarları neden terler?

Nem seviyesinin yüksek olduğu iklimlerde ya da derin dondurucunun yanında ısı kaynaklarının bulunması durumunda dondurucunun yan duvarlarında terleme sorunu oluşabilir. Geçici olan bu durum dondurucunun performansını etkilemez.

Derin dondurucuda enerji tasarrufu nasıl sağlanır?

Derin dondurucunun içinden bir şey çıkartırken mümkün olan en kısa sürede çıkarmaya ve kapağı çok az açmaya dikkat edin. Kapı ne kadar aralık olursa, dondurucunun içerisine o kadar sıcak hava girer ve bu durum enerji kaybına yol açar. Evinizde derin dondurucunuzu konumlandırırken dikkat edin. Derin dondurucunuzu evinizde güneş almayan, mutfakta ocaktan uzak yere konumlandırın.

Arama Ekranını Kapat