Derin Dondurucu Temizliği ve Koku Giderme
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
29 Haziran 2017 Perşembe
Derin Dondurucu Temizliği ve Koku Giderme

Derin Dondurucu Temizliği ve Koku Giderme

Derin dondurucunuzu tuzruhu, asil ve alkol gibi kimyasallarla kesinlikle temizlemeyin. Temizlik için Uğur Derin Dondurucu temizleyici spreyini tercih ediniz. Derin Dondurucu temizleyici spreyinizin olmadığı acil durumlar için cam sil veya sıvı sabun kullanabilirsiniz.

Derin dondurucunuzu tuz ruhu, asil ve alkol gibi kimyasallarla kesinlikle temizlemeyin. Temizlik için Uğur Derin Dondurucu temizleyici spreyini tercih ediniz. Derin Dondurucu temizleyici spreyinizin olmadığı acil durumlar için cam sil veya sıvı sabun kullanabilirsiniz.

Derin dondurucunuzda lekeler oluşuyorsa; derin dondurucunuz tatil veya uzun süre kullanımda olmadığı durumlarda içerisini boşaltın ve mutlaka kuru bir bez ile kurulayıp kapağını açık bırakın. Kapalı kaldığı durumlarda daha önceki kapak açıp kapatmalarınızla içeriye dolan nemli hava derin dondurucunun içinde yoğunlaşarak sıvı hale gelir, bu sıvı ve nem leke oluşumlarına sebep olur.

Derin dondurucunuzdaki koku bozulan, tarihi geçen ya da sadece kendine has kokusu olan bir gıdadan kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle bu gıdayı derin dondurucunuzdan çıkarmakla başlayın. Sonrasında bu gıdanın bulunduğu alanı temizleyici mendil kullanarak silebilir ve içerisinde bulunan diğer gıdaları başka bir derin dondurucuya transfer ettikten sonra bir süre havalandırarak kokunun tamamından kurtulabilirsiniz.

Ayrıca derin dondurucunuzun içindeki kokuyu; Derin dondurucunuzu belirli aralıklarla, kullanma kılavuzundaki talimatlara uyarak temizlemelisiniz ve bu koku oluşumunu engeller. Ayrıca Uğur Derin Dondurucu Temizleyicisi kullanarak kötü kokuya neden olan bakteri, mantar ve küf oluşumunu engellemiş olursunuz. Derin dondurucunuzu bazı doğal ürünler kullanarak oluşan kokuyu gidermeniz de mümkün. Bu ürünlerden ilki ise elma sirkesidir. Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu için sonradan kendine has kokusu derin dondurucuda kalmayacaktır.

Eğer tüm bu yöntemleri denediyseniz ve yine de koku geçmediyse derin dondurucunun içerisinde kirli su birikmiş olabilir. Bu durumda 444 84 87 numaralı hattan yetkili servis talebinde bulunabilir ve teknik destek alabilirsiniz.

Derin dondurucunuzun blog kapağı açılmıyorsa; ucu sivri olmayan bir eşya (örneğin kaşığın sap kısmı) ile contaya zarar vermeden dolap içerisine hava girişi sağlayarak kapağın açılmasını sağlayabilirsiniz. Bundan sonra böyle bir sorun yaşamamak için; iç tahliye tapasını söküp, dış tahliye tapasını da tapanın üzerindeki delik yarıya gelecek şekilde takılmasını sağlayarak kapağın açılmama sıkıntısını giderebilirsiniz.

Arama Ekranını Kapat