Derin Dondurucuda Ananas Nasıl Saklanır?
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
3 Ağustos 2017 Perşembe
Derin Dondurucuda Ananas Nasıl Saklanır?

Derin Dondurucuda Ananas Nasıl Saklanır?

Her meyvesinin ve sebzenin insan vücuduna faydası bulunmakta. Ananasta bunlardan bir tanesi. Faydaları saymakla bitmeyen ananasın faydaları ise şöyle...

Her meyvesinin ve sebzenin insan vücuduna faydası bulunmakta. Ananasta bunlardan bir tanesi. Faydaları saymakla bitmeyen ananasın faydaları ise şöyle:

Antioksidan: Suda çözünür antioksidan vitaminler arasında bulunan C vitamini sayıları arttığında damar tıkanıklığı, diyabete bağlı kalp hastalığı, solunum yolu hastalıkları ve daha pek çok hastalığın önünü açan serbest radikalleri dengeleyerek vücudu koruyor. C vitamini aynı zamanda sağlıklı bir bağışıklık sistemi içinde önemli vitaminler arasında yer alıyor.

Makula Dejenerasyonu: Sarı nokta hastalığı olarak bilinen ve bir retina hastalığı olan makula dejenerasyonu daha çok 55 yaşından sonra görülen ve gerekli tedavi yapılmadığı takdirde görme kaybına yol açabilen bir göz hastalığıdır.

Sarı nokta hastalığı üzerine yapılan araştırmalar A, C ve E vitaminleri bakımından zengin bir beslenmenin bu hastalığa yakalanma riskini önemli oranda azalttığını ortaya koyuyor.

Uzmanlar sarı nokta ve diğer göz hastalıklarından korunmak için aralarında ananasın da bulunduğu antioksidan vitaminler bakımından zengin meyve ve sebzelerin daha sık tüketilmesini öneriyor.

Kanser: Son yıllarda yapılan araştırmalarda ananasa özgü bromelain enziminin laboratuvar hayvanlarında bağışıklık sistemine zarar vermeden kanser hücresi sayısı azalttığı sonucu elde edilmiş.

Ancak bu araştırmalarda ananastan elde edilen bromelain enzimi hayvanlara enjekte edilerek kullanılmış. Yani sadece ananas yiyerek kanserli hücrelerin azalmasını sağlamak şu aşamada pek mümkün görünmüyor. Üstelik bu konuda insanların katılımıyla yapılacak daha fazla sayıda araştırmaya ihtiyaç duyulmakta.

Bu kadar faydası bulunan ananası derin dondurucunuzda saklayarak istediğiniz zaman çıkartıp kullanabilirsiniz. Uğur derin dondurucu gıdaları taze ve ilk günkü tazeliğiyle saklar.

Detaylı saklama bilgisi ise şöyle:

Ananası soyun ve dilimleyin. Pişirme kağıdı serili bir tepsiye kesilen dilimleri yerleştirin.

Derin dondurucuda donana kadar bekletin.

Donmuş ananas dilimlerini kilitli poşete yerleştirip, poşetin havasını iyice alarak kapatın.

Derin dondurucuya yerleştirin.

Arama Ekranını Kapat