Derin Dondurucuda Brokoli Nasıl Saklanır?
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
7 Ağustos 2017 Pazartesi
Derin Dondurucuda Brokoli Nasıl Saklanır?

Derin Dondurucuda Brokoli Nasıl Saklanır?

Daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi, derin dondurucu gıdaların taze saklanmasını sağlıyor. Gıdaların tazeliğini ve sağlıklı şekilde saklanabilmesi için derin dondurucu kullanmak kesinlikle çok önemli.

Daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi, derin dondurucu gıdaların taze saklanmasını sağlıyor. Gıdaların tazeliğini ve sağlıklı şekilde saklanabilmesi için derin dondurucu kullanmak kesinlikle çok önemli. Bu yazımızda da brokoli nasıl saklanır bundan bahsetmeden önce de, brokolinin faydalarından bahsetmekte fayda var.

(1) brokoli hücre yapısını koruyarak vücudu kanser gibi hücre yapısını değiştirerek ilerleyen hastalıklara karşı koruma sağlıyor,

(2) kronik iltihaplanmayı önlüyor,

(3) serbest radikallerle mücadele ederek vücudun çeşitli hastalıklara karşı direncini arttırıyor.

Tabii brokolinin faydaları bunlarla sınırlı değil. Örneğin 1 adet brokoli (yaklaşık 30 gr) yiyerek günlük C vitamini ihtiyacının neredeyse yarısını alabilirsiniz.

Derin dondurucunuzda brokoliyi nasıl saklayabilirsiniz aşağıda bulabilirsiniz:

Haşlayarak saklama: Brokoli tüm tüketim şekilleri içerisinde pişirilen bir sebzedir. Bu nedenle dondurmadan önce brokolinin haşlanması yaygın kullanılan bir yöntemdir. Brokoliler yeterince temizlendikten sonra uygun görülen büyüklükte parçalara ayrılarak haşlanır. Brokoliler tamamen haşlanmamalı yarı çiğ kalmalıdır. Soğuduktan sonra uygun şekilde paketlenerek dondurucuya atılabilir. 

Şok haşlama yöntemi: Bu yöntemde ise bir tencere içinde yeteri kadar su kaynatılır. Ardından uygun büyüklükte parçalara ayrılmış brokoliler kaynar suyun içerisine atılarak yaklaşık 2 dakika haşlanır. Ardından doğrudan soğuk suyla durulanarak şok etkisi yaratılır. Şoklama yapılırken her defasında en fazla yarım kilo brokoli soğuk suyun altına tutulmalıdır. Tamamen süzüldükten sonra hemen poşetlenerek dondurucuya atılır.

İki farklı yöntemle de brokolilerin 9-10 ay arasında muhafaza edilmesi mümkündür. İki yöntemde de dikkat edilmesi gereken nokta paketleme işleminin bir kerede tüketilecek miktara uygun olarak yapılmasıdır. Bu şekilde dondurucudan alınan sebze bir defa da pişirilerek kalite kaybı yaşanmadan tüketilebilir.

Dondurma işlemi yapılacaksa sebzenin mutlaka iyi temizlendiğinden emin olunmalıdır. Aksi takdirde dondurucu da dahi olsa bozulma yapabilir ya da sağlığa zararlı organizmalar üreyebilir. Herhangi bir bozulma görülmese dahi bir seneden uzun süre boyunca dondurucu da kalan brokolilerin tüketilmesi sağlık açısından faydası yoktur aksine zarar verebilir.

Arama Ekranını Kapat