Derin Dondurucuda Enginar Nasıl Saklanır?
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
12 Haziran 2017 Pazartesi
Derin Dondurucuda Enginar Nasıl Saklanır?

Derin Dondurucuda Enginar Nasıl Saklanır?

Sofraların vazgeçilmezi enginarınızı mevsiminde derin dondurucunuza koyarak kışın taptaze bir şekilde tüketbilirsiniz. Peki nasıl mı?

Sofraların vazgeçilmezi enginarınızı mevsiminde derin dondurucunuza koyarak kışın taptaze bir şekilde tüketbilirsiniz. Peki nasıl mı?

Gülhan Kara sizler için Uğur Derin Dondurucuda enginar nasıl saklanır anlatıyor: 

31 Temmuz 2017 Pazartesi
Derin Dondurucuda Enginar Nasıl Saklanır?

Derin Dondurucuda Enginar Nasıl Saklanır?

Derin dondurucu besin değerlerini korurken, meyve ve sebzeleri en sağlıklı şekilde tüketmemize olanak sağlıyor.

Derin dondurucu besin değerlerini korurken, meyve ve sebzeleri en sağlıklı şekilde tüketmemize olanak sağlıyor.

Enginarın faydaları sağmakla bitmiyor. Mevsiminde derin dondurucuya koyularak saklanan enginarı mevsim dışında çıkartarak taptaze tüketebilirsiniz.

Enginarın başlıca faydalarını söylememiz gerekirse şöyle:

Sindirim Sistemi: Yüksek oranda besin lifi içeren enginar yaprakları bağırsak hareketi sağlayarak tuvalete çıkmayı kolaylaştırır ve kabızlığı önler.

Kolesterol: Enginarın kolesterol üzerine etkisi ile ilgili yapılan araştırmalar, bitkinin aşırı yüksek kolesterolü olanlarda olumlu yönde etkisi bulunduğu, ancak normal değerlere yakın olan yüksek kolesterolü pek düşürmediği yönünde sonuçlara sahip. Bu araştırmalarda enginarın yaprağı kullanılmış.

Peki enginarı derin dondurucuda nasıl saklayabilirsiniz.

İşte detaylar:

Mevsiminde alınan enginarlar temizlendikten sonra kararmamaları için limonlu su içerisine alınır. Derin dondurucuya kaldırmak için enginarlar bütün veya doğranmış olarak doğrudan veya 2 dakika süre ile şoklama yapılır. Şoklama yapmak için büyük bir tencere içerisine su konur enginarların kararmaması için içerisine azıcık limon tuzu eklenir ve kaynatılır. Enginarlar bir süzgeç içerisine alınır ve kaynamakta olan su içerisine daldırılır, 2 dakika süre ile bırakılır ve süre bitiminde doğrudan musluktan akan soğuk suyun altına tutulur ve süzülmeye bırakılır. Sonra ihtiyacınız ölçüsünde birer kullanımlık ve susuz olarak poşetlere konur. Poşetlerin içerisinde hava kalmayacak şekilde havası alınır, ağzı sıkıca bağlanarak ve üzerine ambalajlama tarihi yazılarak derin dondurucuya kaldırılır. Kış ortasında nefis etli enginar, enginar çorbası, zeytinyağlı enginar gibi tatlardan eksik kalmayın.

Arama Ekranını Kapat