Derin Dondurucuların Etkin Kullanımı İçin 6 İpucu
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
24 Temmuz 2017 Pazartesi
Derin Dondurucuların Etkin Kullanımı İçin 6 İpucu

Derin Dondurucuların Etkin Kullanımı İçin 6 İpucu

Uğur Soğutma Müşteri Hizmetleri Merkezi’nden yapılan açıklamada, evlerimizde enerji tasarrufu ve ekonomi sağlayacak derin dondurucuları verimli bir şekilde kullanmamıza yardımcı olacak bilgiler paylaşıldı.

     Uğur Soğutma Müşteri Hizmetleri Merkezi’nden yapılan açıklamada, evlerimizde enerji tasarrufu ve ekonomi sağlayacak derin dondurucuları verimli bir şekilde kullanmamıza yardımcı olacak bilgiler paylaşıldı.               

1. Dolaplarınızı dolu tutmaya özen gösterin.

     Buzdolabı ve derin dondurucuların içi dolu oldukça daha verimli soğutur. Dikey tasarımlı ürünlerde dolap kapıları açıldıkça soğuk havanın kaçacağını unutmamak gerekir. Özellikle sıcak yaz günlerinde bu soğuk hava kaybından sonra kabin içindeki soğukluğun tekrar termostatla ayarlanan seviyeye düşmesi için daha uzun zaman geçmesi gerekmektedir. Her şartta dolapların üzerinde belirtilen yükleme çizgileri ve etkin yükleme alanlarına dikkat edilmelidir. Ayrıca kompresörün daha az çalışmasını sağlamak için dolapların içine kapaklı cam olmayan şişeler ve boş kaplar da konabilir.

     Soğuk havanın, ürünlerin ve kapların arasında düzgün bir şekilde dolaşabileceği düzende olmasına dikkat edin.

2. Kabinleri temiz tutun.

     Dolapların dış yüzeyinin temizliği kadar iç kısmındaki kabin ve dondurucu evaporatör rafların temizliği de önemlidir. Özellikle no-frost olmayan modellerde sık kullanım ve nem nedeniyle buzlanma meydana gelmesi mümkündür. Derin dondurucularda yılda en az 1 kez içindeki ürünlerin şok dondurulması, başka bir ortama alındıktan sonra yüzeyindeki buzlanmanın defrost yapılması (çözdürülmesi) gerekmektedir. Bunun sonucunda daha kullanılabilir bir iç hacim ve enerji tasarrufu elde edilecektir.

3. Ürünleri ambalajlı ve paketli saklayın.

     Bir gıdayı derin dondurucu içine koymadan önce mutlaka sıkı bir şekilde paketlendiğinden emin olun. Bu iş için üretilen buzdolabı ve dondurucu poşetlerini kullanın, mümkünse poşetin içine hava girmesini engelleyen kilitli ambalaj malzemelerini tercih edin. Bunları da hazırlarken aşırı doldurmamaya ve içinde hava bırakmamaya özen gösterin.

4. Poşetleri etiketleyin.

     Dondurucuya koyacağınız her şeyi etiketleyip üzerine çıkmayan kalemlerle içinde ne olduğunu, hangi tarihte paketlenip dondurucuya konduğunu not edin. İlk önce dondurucuya yerleştirdiklerinizi daha erken tüketmeye gayret gösterin. Gıdaların derin dondurucudaki dayanma sürelerini göz önünde bulundurun.

5. İlk giren ilk çıksın.

     Derin dondurucuya sürekli olarak gıda yerleştiriyorsanız ilk yerleştirdiklerinizi öncelik sırasıyla kullanmaya başlayın. Örneğin derin dondurucuda iki adet tavuk saklıyorsanız pişirmede daha önce koyduğunuz pakete öncelik verin.

6. Mutlaka bir liste tutun.

     Özellikle marketten aldığınız dondurulmuş ürünlerin son kullanma tarihlerini ve hazırlayıp paketlediğiniz gıdaların (yaklaşık raf ömrünü gözeterek) son tüketim tarihlerini liste yapın. Bu listeyi mutlaka dondurucunun üzerinde bulundurun ve zaman zaman gözden geçirin. 

5 Kasım 2016 Cumartesi
Derin Dondurucuların Etkin Kullanımı İçin 6 İpucu

Derin Dondurucuların Etkin Kullanımı İçin 6 İpucu

Uğur Soğutma Müşteri Hizmetleri Merkezi’nden yapılan açıklamada, evlerimizde enerji tasarrufu ve ekonomi sağlayacak derin dondurucuları verimli bir şekilde kullanmamıza yardımcı olacak bilgiler paylaşıldı.

     Uğur Soğutma Müşteri Hizmetleri Merkezi’nden yapılan açıklamada, evlerimizde enerji tasarrufu ve ekonomi sağlayacak derin dondurucuları verimli bir şekilde kullanmamıza yardımcı olacak bilgiler paylaşıldı.               

1. Dolaplarınızı dolu tutmaya özen gösterin.

     Buzdolabı ve derin dondurucuların içi dolu oldukça daha verimli soğutur. Dikey tasarımlı ürünlerde dolap kapıları açıldıkça soğuk havanın kaçacağını unutmamak gerekir. Özellikle sıcak yaz günlerinde bu soğuk hava kaybından sonra kabin içindeki soğukluğun tekrar termostatla ayarlanan seviyeye düşmesi için daha uzun zaman geçmesi gerekmektedir. Her şartta dolapların üzerinde belirtilen yükleme çizgileri ve etkin yükleme alanlarına dikkat edilmelidir. Ayrıca kompresörün daha az çalışmasını sağlamak için dolapların içine kapaklı cam olmayan şişeler ve boş kaplar da konabilir.

     Soğuk havanın, ürünlerin ve kapların arasında düzgün bir şekilde dolaşabileceği düzende olmasına dikkat edin.

2. Kabinleri temiz tutun.

     Dolapların dış yüzeyinin temizliği kadar iç kısmındaki kabin ve dondurucu evaporatör rafların temizliği de önemlidir. Özellikle no-frost olmayan modellerde sık kullanım ve nem nedeniyle buzlanma meydana gelmesi mümkündür. Derin dondurucularda yılda en az 1 kez içindeki ürünlerin şok dondurulması, başka bir ortama alındıktan sonra yüzeyindeki buzlanmanın defrost yapılması (çözdürülmesi) gerekmektedir. Bunun sonucunda daha kullanılabilir bir iç hacim ve enerji tasarrufu elde edilecektir.

3. Ürünleri ambalajlı ve paketli saklayın.

     Bir gıdayı derin dondurucu içine koymadan önce mutlaka sıkı bir şekilde paketlendiğinden emin olun. Bu iş için üretilen buzdolabı ve dondurucu poşetlerini kullanın, mümkünse poşetin içine hava girmesini engelleyen kilitli ambalaj malzemelerini tercih edin. Bunları da hazırlarken aşırı doldurmamaya ve içinde hava bırakmamaya özen gösterin.

4. Poşetleri etiketleyin.

     Dondurucuya koyacağınız her şeyi etiketleyip üzerine çıkmayan kalemlerle içinde ne olduğunu, hangi tarihte paketlenip dondurucuya konduğunu not edin. İlk önce dondurucuya yerleştirdiklerinizi daha erken tüketmeye gayret gösterin. Gıdaların derin dondurucudaki dayanma sürelerini göz önünde bulundurun.

5. İlk giren ilk çıksın.

     Derin dondurucuya sürekli olarak gıda yerleştiriyorsanız ilk yerleştirdiklerinizi öncelik sırasıyla kullanmaya başlayın. Örneğin derin dondurucuda iki adet tavuk saklıyorsanız pişirmede daha önce koyduğunuz pakete öncelik verin.

6. Mutlaka bir liste tutun.

     Özellikle marketten aldığınız dondurulmuş ürünlerin son kullanma tarihlerini ve hazırlayıp paketlediğiniz gıdaların (yaklaşık raf ömrünü gözeterek) son tüketim tarihlerini liste yapın. Bu listeyi mutlaka dondurucunun üzerinde bulundurun ve zaman zaman gözden geçirin. 

Arama Ekranını Kapat