Derin Dondurucunuz Soğutmuyor Mu?
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
6 Temmuz 2017 Perşembe
Derin Dondurucunuz Soğutmuyor Mu?

Derin Dondurucunuz Soğutmuyor Mu?

Derin dondurucular her mevsimin sebze ve meyvesini taptaze saklama özelliğine sahiptir. Bu özelliklere sahip derin dondurucular sayesinde istediğimiz ürünü istediğimiz zaman ve mevsimde kolayca bulabiliyor ve tüketebiliyoruz.

Derin dondurucular her mevsimin sebze ve meyvesini taptaze saklama özelliğine sahiptir. Bu özelliklere sahip derin dondurucular sayesinde istediğimiz ürünü istediğimiz zaman ve mevsimde kolayca bulabiliyor ve tüketebiliyoruz. Teknolojinin bir ürünü olan derin dondurucular da diğer tüm elektronik ürünlerde de olduğu gibi bazı küçük sorunlar yaratabiliyor. Kullanım süresinden ya da teknik bir durumdan kaynaklı olabilen arızaların tamiratı elbette mümkündür.

Derin dondurucular ısıyı -18 dereceye kadar düşürebildiği için yiyecekler çok daha uzun süre dayanabilmektedir.

Derin dondurucular neden soğutmaz?

  • Derin dondurucuların dönem dönem arıza yapmaları farklı nedenlerden kaynaklıdır. Arıza nedenlerini belirlemek en önemli unsurlardan bir tanesi.
  • Eğer derin dondurucunuz soğutmuyor ve buzlanma yapıyorsa bu arıza buzdolabındaki buz çözme ile ilgili bir arızadan olduğunun bir işaretidir.
  • Derin dondurucular sistematik olarak çalışan sisteme sahiptir. Dondurucu kısmındaki bu sorun dondurucu sisteminin tıkalı olduğunun bir göstergesi olabilir.
  • Derin dondurucu kısmındaki bu arıza kaynağı kompresörden kaynaklı olabilmektedir ve eğer kompresör bozulmuşsa derin dondurucu kısmı beklenen performansla çalışmaz ya da bazen hiç soğutmaz.
  • Derin dondurucuların soğutmamasının bir diğer nedeni ise sızdırıyor olabilmesidir. Böyle bir arıza sık karşılaşılan bir durum olmamakla birlikte derin dondurucuları devre dışı bırakmaya yeten bir arızadır.
  • Derin dondurucunuz elektrik yükünden olumsuz etkilenmiş olabilir. Bu durum evlerde sık karşılaşılan bir durumdur. Bu durumun devamında ise devre elemanlarından biri kendi görevini yerine getiremez. İşte bunun sonucunda derin dondurucudaki arıza ortaya çıkmış olur.
  • Derin dondurucudaki soğutma sorunu kondanser fanından kaynaklı bir arızadan ötürü meydana gelmiş olabilir. Eğer dondurucunun bahsettiğimiz bu fanı herhangi bir durumdan ötürü çalışmıyorsa o zaman dondurucu performans düşüklüğü yaşar ve soğutamaz.
  • Eğer derin dondurucunun soğutma sorunu varsa hızlı dondurma bölümünün de mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Çünkü kimi arızalar bu bölümden kaynaklı olabilmektedir.

Derin dondurucunuzda herhangi bir sorun gözlemliyorsanız 444 84 87’den bizlere ulaşabilir teknik destek talep edebilirsiniz.

Arama Ekranını Kapat