Dondurma nasıl yapılır? Evde Vanilyalı dondurma tarifi
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
13 Ocak 2016 Çarşamba
Dondurma nasıl yapılır? Evde Vanilyalı dondurma tarifi

Dondurma nasıl yapılır? Evde Vanilyalı dondurma tarifi

Evde vanilyalı dondurma tarifi

Dondurma nasıl yapılır, Evde dondurma yapmak için hangi malzemeler gerekiyor, Sıcak havalarda serinlemenin en kolay yolu dondurma yemektir. Sizde kendi dondurmanızı yapmak istiyorsanız işte, Dondurma tarifi sizler için bu haberimizde. 

Dondurma Yapmak İçin Gereken Malzemeler; 

- 1 litre süt,
- 1,5 su bardağı toz şeker, şekerin miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- 1 tatlı kaşığı salep

- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 1 adet vanilya çubuğu

Dondurma Hazırlanışı;
 
- Bir kabın içerisine 2 tatlı kaşığı toz şekeri koyuyoruz. İçine nişasta ve salep koyup karıştırıyoruz. 1 litre sütten bir su bardağı ayırıyor ve kalanını hazırladığımız karışımın içine döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
Vanilya çubuğunu ikiye kesip siyah tohumlarını bıçakla güzelce sıyırıyoruz. Bir tencereye 1 bardak süt ve 1 bardak toz şekeri koyuyoruz. Daha sonra vanilya çubuğunu ve tohumlarını içine ilave ediyor ve kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. 

Kaynadıktan sonra 1 - 2 kepçe daha önce  hazırladığımız salepli sütlü karışımın içine dökelim ve karıştıralım. Salepli sütlü karışım ılıdıktan sonra tamamını karıştırarak tencereye döküyoruz. Karıştırarak yarım saat kaynattıktan sonra vanilya çubuğunu çıkaralım.
Oda sıcaklığında ılıdıktan sonra derin dondurucuya koyalım. 1 saat arayla derin dondurucudan çıkarıp mikserle çırpalım. Mikserle çırpamaz hale gelince dondurmayı kaşıkla döverek karıştırmaya devam edelim. Kaşıkla da karıştıramaz duruma geldiğinizde, vanilyalı dondurmamız hazır olmuştur.

Afiyet olsun.
 

Kaynak: yeniulke.net

Arama Ekranını Kapat