Donmuş Gıdaların Muhafazası, Tüketimi ve Çözdürme İşlemi
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
19 Temmuz 2018 Perşembe
Donmuş Gıdaların Muhafazası, Tüketimi ve Çözdürme İşlemi

Donmuş Gıdaların Muhafazası, Tüketimi ve Çözdürme İşlemi

Çağımız gereği herkes bir telaş peşinde. Ev, iş, arkadaşlar, çocuklar, toplantılar, alışveriş, aile ziyareti, kendimize vakit ayırma ve yemek yapma derken koşuşturmayla zaman çok hızlı geçiyor.

Çağımız gereği herkes bir telaş peşinde. Ev, iş, arkadaşlar, çocuklar, toplantılar, alışveriş, aile ziyareti, kendimize vakit ayırma ve yemek yapma derken koşuşturmayla zaman çok hızlı geçiyor. Haliyle bu kadar hızla akıp giden hayatın içinde pratik olan her şeye ilgi duyuyoruz.

Son yıllarda hayatımızın her alanında olduğu gibi mutfağımızda da pratikliğin, sağlığın ve aynı zamanda lezzetin peşindeyiz. Marketlerde bile artık hemen hemen her türlü yiyeceği, her mevsim dondurulmuş halde bulmak mümkün. Önemli olan donmuş haldeki yiyecekleri ilk günkü tazeliğiyle muhafaza edebilmektir. Marketlerden aldığımız donmuş yiyeceklerin çözülmemesi için evimize götürürken de dikkat etmemiz gereken hususlar var. Donmuş gıdaların muhafazası için küçük bir ipucu olarak; alışverişe kuru gıdalardan başlayıp, alışveriş bitiminde dondurulmuş gıdaların alınması ve bu gıdaların buzlu veya karlı olmamasına dikkat edilmesi gerekir. Olabildiğince hızlı ve çözünmesine izin vermeden evimizdeki derin dondurucuya götürmeli ve eve gider gitmez de dondurucuya koyup dondurma işlemine kalındığı yerden devam edilmelidir.

Çalışma hayatının yoğunluğun olmasından dolayı eve geldikten sonra, hızlı ve pratik bir şekilde yemek hazırlamak için derin dondurucuyu açıp, donmuş gıdayı çıkarıp çözdürme işlemini başlatırız. Fakat dondurulmuş gıdanın hızlı çözülmesi için kesinlikle yapılmaması gerekenler vardır, bunlar ise sıcak suya koymak, mikrodalganın buz çözme ayarını kullanmak, güneşe ya da kaloriferin üzerine koymak. Gıdanın besin değerini kaybetmemesi için, kendi halinde ve olabildiğince yavaş çözünmesi gereklidir. Hatta çözdürme işlemi, dondurma işleminden daha yavaş olmalıdır. Bu yüzden çözünmesini istediğimiz donmuş yiyeceği sabahtan buzdolabımızın alt bölmesine koyarak hem bakteri oluşumunun önüne geçmiş ve hem de besin değerini koruyarak yavaşça çözdürmüş oluruz. Çözdürme miktarını ihtiyacımız kadar yapmalı ve geri kalanını zaman kaybetmeden tekrar derin dondurucuya kaldırmalıyız.

Çözdürdüğümüz yiyeceklerin buzu çözüldükten sonra tekrar derin dondurucuda dondurmak hatalı bir davranıştır. Bu yüzden ihtiyacımız kadarı çözdürülüp tüketilmelidir.

Arama Ekranını Kapat