Duvarınıza Asacağınız Püf Noktaları 3
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
9 Ocak 2016 Cumartesi
Duvarınıza Asacağınız Püf Noktaları 3

Duvarınıza Asacağınız Püf Noktaları 3

Duvarınızda bulunması gereken pratik bilgiler

101.)Pilavınızı tekrar ısıtırken bir kabın içine su koyup bu kabın üzerine pilav tenceresi koyularak ısıtılırsa pilav taneli kalır tazeliğini muhafaza eder.

102.)Patates pişirirken suyuna bir kaşık sirke konursa hem rengi sarı kalır hem de daha lezzetli olur.

103.)Halının rengini canlandırmak için en son suyuna sirke konur.

104.)Çizik zeytin yağ ve limonla servis edilirse daha lezzetli olur.

105.)Sütü ocağa koymadan tencere soğuk suyla çalkalanırsa süt kaynarken dibine yapışmaz.

106.)Bulaşık suyunuza bir kaşık sirke katmakla bulaşıklarınızın daha kolay ve temiz yıkandığını göreceksiniz.

107.)Renkli gömlekler yıkanmadan önce iki saat sirkeli suda bırakılırsa renkleri canlı olur.

108.)Elbiselerin fermuarları yıkanırken bozuluyorsa makinaya atmadan önce kapatılır.

109.)Kapılarınız veya çekmeceleriniz bir müddet sonra itseniz de çekseniz  kapanmaları zorlaşır. Kapınızın, çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürün.

110.)Baş ağrısı için: Kahve çekirdeğine limon suyu sıkın yavaş yavaş yiyin. (Birkaç tane.)

111.)Mantar kapalı şişeleri yatık vaziyette saklamalısınız.

112.)Şarap şişelerinin mantarını tekrar şişeye geçirmek için; Mantarı kaynar suyun içine atın.

113.)İçkilere güzel tat ve görüntü vermek için; buzu dondururken buz kabının içine kiraz, nane yaprağı, yeşil zeytin vs. koyup dondurun.

114.)Buz dondururken; suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun. Buzlar daha canlı kristal gibi görünür. Kaynamış suda oksijen azalır… Buda buzun mat görünmemesini sağlar.

115.)Dişlerinizi doğal temizleyin; çileği ezin diş fırçanızın üzerine koyun diş etlerinize kompres yapın Sonra dişlerinizi fırçalayın.

116.)Küçük yanıklar için; temiz bir süngeri hafifçe ıslatın buzdolabınızın derin dondurucu bölümün koyun. Yanmış yerin üzerine hafif hafif kompres yapın.

117.)Ağız kokusu için; kahve çekirdeği çiğneyin.

118.)Arı, sivrisinek sokmalarına karşı; kesme şekeri hafif ıslatın sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırın zehir i alır ve kaşınmayı, şişmeyi önler.

119.)Fermuarlar sıkışırsa; kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalayın.

120.)Gözlük camları: Gliserin ile silerseniz buğulanmadığını göreceksiniz.

121.)Ayakkabılarınız ayağınız sıkıyorsa; bir bardak saf alkollü ayakkabınızın içine dökün. İyice derisine yedirin ve giyin. Derisi ayağınıza göre açılacaktır.

122.)Cam sil ile deri ayakkabılarınızı silmeyi hiç denediniz mi?

123.)Çiçekleriniz için, haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dokun.

124.)Gülleriniz boyunlarını bükerse, ilk önce sıcak suya sonra soğuk suya batırın.

125.)Sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt, böcek vs. yok edersiniz.

126.)Kapılarınızı vs. cila yaparken; cila olmasını istediğiniz yerlere vazelin sürün buralara cila taşarsa bile kuruyunca çok kolay çıkarabilirsiniz.

127.) Akü başları oksitlenirse cola sürerseniz oksitlenmeyi önlersiniz.

128.)Fareleri kaçırmak için bir nane yağını bir karton parçasının üzerine sürün, farelerin geldiği yere koyun.

129.) Boya fırçaları sertleşmiş ise kaynamış sirkeli suda bekletin yumuşadığını göreceksiniz.

130.)Elinize uhu yapıştırıcı bulaşırsa, asetonla silin.

131.) Mangal ızgaranızı temizlemek zordur; ılıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın bir müddet sonra sertleşmiş artıkların yumuşadığını göreceksiniz.

132.) Boya kokusunu gidermek için iki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün suyun içine atın. Bunu da kokulu odaya koyun.

133.)Cam kırıklarını temizlerisiniz fakat kıymıkları göremezsiniz. Bunu da temizlemek için ıslak pamuk imdadınıza yetişir.

134.)Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için biraz deterjan biraz su bir kaşık pirinç çalkalayın.

135.)Balık kokan tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın.

136.)Kesik limonu nasıl saklarsınız: Küçük bir tabağa toz şeker serpin, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır.

137.)Ampulün üzerine biraz parfümünüzden sıkınız yakıldığında mis gibi kokar odanız.

138.)Patates haşlanırken: Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz.

139.)Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için: saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın.

140.)Pastaların daha gevrek olması için, (tatlı-tuzlu fark etmez): Hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.

141.)Dereotunu saklamak için: Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup, buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz.

142.)Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun ve 1 saat buz dolabında bekletin.

143.)Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir. Pişirdiğinizde sebzelerin bu yeşil rengi daha az kaybetmeleri için, önce bol bulu suda bekleterek, klorofilin sabitleşmesini sağlayın.

144.) Soğanları kızartmadan üzerlerine biraz un serperseniz, kavururken kararmazlar.

145.) Börek üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür, evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu göreceksiniz.

146.)Yeşil salata ve marulun yapraklarını yıkadıktan sonra bıçakla keserek doğramak yerine, elinizle koparın. Böylece vitamin kaybını önlemiş olursunuz.

147.) Reçel yapacağınız meyveleri iyice yıkayıp, kurulamalısınız. Karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız. Şekerlenmeyi önlemek için limon tuzu yerine, limon suyu kullanın. Kavanozlara koyduğunuzda iyice soğumadan ve üzerindeki hava kabarcıklarını kağıt havlu ile almadan kavanozun ağzını kapatmayın. Reçellerinizi serin ve karanlık yerde saklayın.

148.) Çikolata sosu hazırlarken içine koyacağınız bir tutam tuz, çikolata sosunuz kokusunu daha da belirgin kılar. Çikolata sosun içine biraz kahve eklediğinizde, tadının çok değişik olduğunu göreceksiniz.

149.) Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin. Su kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır.

150.)Mantar sote pişirirken, tencerenin kapağını açık bırakırsanız, hem mantarların su koyuvermesini hem de kararmasını önlersiniz.

Kaynak: araydin.blogspot.com.tr

Arama Ekranını Kapat