Ev yapımı limonata
Malzemeler
8 limon
2 su bardağı soğuk su
2 su bardağı toz şeker
Buz
Nane yaprağı
Hazırlanışı
Derin dondurucuda bekletilmiş 2 adet limonun kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin. 6 adet limonun kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler şeklinde doğrayın ve rendelediğiniz limon kabuklarına ilave edin. Toz şekeri ekleyin. Elinizle limon ve şeker karışımını yoğurun ve iyice sularının çıkmasını sağlayın. Kalan iki limonun da suyunu sıkın ve karışıma ilave edin. Limon parçalarını ve kabuklarını ayırmak için karışımı bir süzgeçten geçirin. Limon suyunun içine soğuk su ekleyin. Nane yaprağı ve bardağın kenarına yerleştireceğiniz limon dilimiyle servis edebilirsiniz.
Muzlu Milkshake
Malzemeler
İki adet olgun muz
Yarım su bardağı süt
Çeyrek çay kaşığı vanilya
Krem şanti
4 – 5 adet buz
Hazırlanışı
Muzları soyun ve 5-6 parça olacak şekilde dilimleyin. Daha sonra muzları, sütü, vanilyayı ve 3 adet buzu blenderın içine koyun ve karıştırmaya hazır hale getirin. Son kalan buzu bardağın içine koyun, blenderı çalıştırın ve malzemeleri çırpın. Karışımı, içinde buz olan bardağa boşatıp üzerini krem şanti ile süsleyin.
Ayran
Malzemeler
4 bardak soğuk su
5 yemek kaşığı yoğurt
İstendiği kadar tuz
İsteğe bağlı olarak nane
Buz
Hazırlanışı
Kaymaksız 5 yemek kaşığı yoğurdu derince bir kaba koyun ve karıştırın. Üzerine suyu karıştırarak, yavaş yavaş ekleyin (Su miktarını sevdiğiniz kıvama göre daha az veya daha çok ayarlayabilirsiniz). Dilediğiniz kadar tuz koyup tekrar karıştırın. Buzdolabında bekletin. Soğuk olarak servis edin.
Not: Kese yoğurdu veya süzme yoğurt ile yapılacak bir alternatifte kapaklı ve geniş ağızlı bir şişe içinde yapacağınız karışımı 5-8 dakika çalkalayıp ‘yayık ayranı’ lezzeti de yakalayabilirsiniz.
Ev yapımı çilekli kefir (Çilekli milkshake)
Malzemeler
300 ml sade kefir
5 adet çilek
1 yemek kaşığı süzme ev yoğurdu veya organik süzme yoğurt
2 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
Çilekleri en az 24 saat derin dondurucuda kalacak şekilde beklettikten sonra tüm malzemeyi blenderdan geçirin. Balı ekleyin. Karıştırın. İsterseniz farklı meyveler ve sevdiğiniz baharatları (tarçın, zencefil vb. ) ekleyebilirsiniz.
Orman Meyveli Smoothie
Malzemeler
200 gram ahududu, böğürtlen veya karadut
100 ml. süt
200 gram yoğurt
5-6 küp buz
Hazırlanışı
Hazırlamak istediğini meyveleri bir poşet içine koyun ve en az 24 saat derin dondurucuda kalacak şekilde bekletin. Süt ve yoğurt ile blendarda çırpın. Daha sonra meyve tanelerini ve buzları da içine ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı bardağa koyup daha şık bir sunum için üzerine taze meyve tanelerinden koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Kaynak: hakaynasi.com