Evde Serinletici Yaz tarifeleri
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
26 Ocak 2016 Salı
Evde Serinletici Yaz tarifeleri

Evde Serinletici Yaz tarifeleri

Ev yapımı limonata, Muzlu Milkshake, Ayran, Ev...

Ev yapımı limonata

Malzemeler

8 limon
2 su bardağı soğuk su
2 su bardağı toz şeker
Buz
Nane yaprağı

Hazırlanışı

Derin dondurucuda bekletilmiş 2 adet limonun kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin. 6 adet limonun kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler şeklinde doğrayın ve rendelediğiniz limon kabuklarına ilave edin. Toz şekeri ekleyin. Elinizle limon ve şeker karışımını yoğurun ve iyice sularının çıkmasını sağlayın. Kalan iki limonun da suyunu sıkın ve karışıma ilave edin. Limon parçalarını ve kabuklarını ayırmak için karışımı bir süzgeçten geçirin. Limon suyunun içine soğuk su ekleyin. Nane yaprağı ve bardağın kenarına yerleştireceğiniz limon dilimiyle servis edebilirsiniz.

Muzlu Milkshake

Malzemeler

İki adet olgun muz
Yarım su bardağı süt
Çeyrek çay kaşığı vanilya
Krem şanti
4 – 5 adet buz

Hazırlanışı

Muzları soyun ve 5-6 parça olacak şekilde dilimleyin. Daha sonra muzları, sütü, vanilyayı ve 3 adet buzu blenderın içine koyun ve karıştırmaya hazır hale getirin. Son kalan buzu bardağın içine koyun, blenderı çalıştırın ve malzemeleri çırpın. Karışımı, içinde buz olan bardağa boşatıp üzerini krem şanti ile süsleyin.

Ayran

Malzemeler

4 bardak soğuk su
5 yemek kaşığı yoğurt
İstendiği kadar tuz

İsteğe bağlı olarak nane

Buz

Hazırlanışı

Kaymaksız 5 yemek kaşığı yoğurdu derince bir kaba koyun ve karıştırın. Üzerine suyu karıştırarak, yavaş yavaş ekleyin (Su miktarını sevdiğiniz kıvama göre daha az veya daha çok ayarlayabilirsiniz). Dilediğiniz kadar tuz koyup tekrar karıştırın. Buzdolabında bekletin. Soğuk olarak servis edin. 

Not: Kese yoğurdu veya süzme yoğurt ile yapılacak bir alternatifte kapaklı ve geniş ağızlı bir şişe içinde yapacağınız karışımı 5-8 dakika çalkalayıp ‘yayık ayranı’ lezzeti de yakalayabilirsiniz.

Ev yapımı çilekli kefir (Çilekli milkshake)   

Malzemeler

300 ml sade kefir
5 adet çilek
1 yemek kaşığı süzme ev yoğurdu veya organik süzme yoğurt
2 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı

Çilekleri en az 24 saat derin dondurucuda kalacak şekilde beklettikten sonra tüm malzemeyi blenderdan geçirin. Balı ekleyin. Karıştırın. İsterseniz farklı meyveler ve sevdiğiniz baharatları (tarçın, zencefil vb. ) ekleyebilirsiniz.

Orman Meyveli Smoothie

Malzemeler

200 gram ahududu, böğürtlen veya karadut
100 ml. süt
200 gram yoğurt
5-6 küp buz
 

Hazırlanışı
 

Hazırlamak istediğini meyveleri bir poşet içine koyun ve en az 24 saat derin dondurucuda kalacak şekilde bekletin. Süt ve yoğurt ile blendarda çırpın. Daha sonra meyve tanelerini ve buzları da içine ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı bardağa koyup daha şık bir sunum için üzerine taze meyve tanelerinden koyup servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: hakaynasi.com

Arama Ekranını Kapat