Kirazın ve Kiraz Sapının Faydaları
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
13 Haziran 2017 Salı
Kirazın ve Kiraz Sapının Faydaları

Kirazın ve Kiraz Sapının Faydaları

Artık yaz geldi ve sofralarımız meyvelerde şenlendi. Çilek, kavun, karpuz, kayısı, can erik, nektarin, dut ve şifa kaynağı kiraz. Kiraz lezzetli mi lezzetli olmasının yanında çokta sağlık bir meyvedir. Kirazın sadece kendisi değil sapı da sağlık deposu. Kirazı yedikten sonra saplarını da kullanabilirsiniz.

Artık yaz geldi ve sofralarımız meyvelerde şenlendi.  Çilek, kavun, karpuz, kayısı, can erik, nektarin, dut ve şifa kaynağı kiraz. Kiraz lezzetli mi lezzetli olmasının yanında çokta sağlık bir meyvedir. Kirazın sadece kendisi değil sapı da sağlık deposu. Kirazı yedikten sonra saplarını da kullanabilirsiniz.

Kirazın faydaları saymakla bitmiyor:

Stres için kiraz ve kiraz sapı. Modern dünyanın ve gündelik yaşamın hayatımıza kattığı en büyük olumsuzluklardan biri şüphesiz stres. Gündelik hayatta yaşadığımız her şey; trafik, ekonomik koşullar, okul, trafik, iş hayatı yani hemen hemen her şey stresi tetikleyen etkenler. Fakat her gün tüketeceğiniz belli miktar kiraz ve kiraz sapından yapılmış çay çok faydalı olacaktır.

İdrar söktürücü özelliği: İdrar yolları insan vücudunda en kolay enfeksiyon kapabilen alanlarındandır. Kurutulmuş kiraz sapından yapacağınız çayı, idrar söktürücü olarak kullanabilir, başta böbrekler olmak üzere idrar yollarındaki enfeksiyon oluşumunu engelleyebilir, böbrek ve idrar yollarındaki hastalıkların temizlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Cilt problemleri için kiraz: Ergenlik döneminde ve sonraki hayatımızın belli dönemlerinde yaşayabileceğimiz cilt problemleri, erkekler için de problem olsa, kadınlar için çok daha ciddi bir problemdir. Cildin dokusunda meydana gelen olumsuz değişimlerin birçok nedeni bulunmaktadır.  Bunların başında genetik, yeme alışkanlıkları, çevresel faktörler, kimyasal ürünlerin kullanım oranı vs. gibi. Taze taze tüketeceğiniz kiraz ve oluşturduğunuz kiraz sapı suyuyla alacağınız duş fayda sağlayacaktır.

Bir diğer kirazın önemli faydalarını ise şöyle sıralayabiliriz.

o    Kiraz hem kolesterolü hem de kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.

o    Ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağlayarak, romatizma ve gut hastalıkları, eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde kullanılabilir.

o    Kabızlığı önlemede etkilidir.

o    Kirazda bulunan kinik asit, böbreklerin taş ve kum yapmasını önler ve varsa zamanla dökülmesine yardımcı olur.

o    Kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

o    Aşırı ilaç tüketimi ile karaciğerde oluşan yükün azaltılmasında yardımcı olur.

o    Nikotinin vücuttan atılmasında yardımcı olur.

o    30 gram kiraz sapını 1 litre suda 10 dakika kaynatarak hazırlayacağınız çay, böbrekleri çalıştırarak kan ve idrar yolları temizleyicisi, safra akımını sağlayıcı, bağırsak düzenleyici etki gösterebilir.

o    İçerdiği meyve şekeri levüloz rahat sindirilebildiği için, şeker hastaları da kirazı yanında protein kaynağı besinlerle birlikte tüketebilir.

o    A vitamininin önemli bir kaynağı olan karoteni içeren kiraz, göz problemlerinin önlenmesinde yardımcı olabilir.

Arama Ekranını Kapat