Meyveli Yoğurt Dondurması
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
25 Haziran 2018 Pazartesi
Meyveli Yoğurt Dondurması

Meyveli Yoğurt Dondurması

Yaz geldi! Dalından taze meyveleri yemek için en uygun zaman. Ama çocuklara taze meyveleri yedirmek her zaman kolay olmayabilir.

Yaz geldi! Dalından taze meyveleri yemek için en uygun zaman. Ama çocuklara taze meyveleri yedirmek her zaman kolay olmayabilir. Ancak bunun da kolay bir yolu var; dondurma. 😊 Çocuklar dondurmaya hiçbir zaman hayır diyemezler. Bu nedenle evde kendinizin hazırlayacağınız sağlıklı dondurmalarla çocuklarınıza hem tazecik meyveleri yedirebilir hem de çok sevdikleri dondurmanın en sağlıklı haline ulaşmalarını sağlayabilirsiniz. Kışın Uğur derin dondurucunuza kaldırdığınız taptaze ve lezzetini kaybetmemiş meyveleri yoğurtla birleştirip dondurmaya dönüştürmek çok kolay. Evet! Çocuklar haklı bazı şeyler de dondurulmuş güzel. Sıcak yaz günlerinde çocuklarımızı ve kendimizi şımartmak için harika bir gün. Bu, hem çocuklarla yapılan güzel bir aktivite hem de iyi bir dondurma!

Yoğurdun faydaları nelerdir?

1.Vitamin: Bir porsiyon yoğurt kalsiyum, fosfor, iyot, çinko, B5 ve B12 vitamini içermektedir. B12 vitamini de alyuvarları korur ve sinir sisteminin düzgün bir şekilde işlemesinde yardımcı olur.

2.Tansiyonun Düzenlenmesi: İnsanların yüzde 70’i günlük önerilen tuz miktarının 2 katını tüketmektedirler. Bu da zamanla hipertansiyon, böbrek ve kalp hastalıklarının oluşmasına ortam sağlamaktadır. Bir kase yoğurtta bulunan yaklaşık 600 mg’lık potasyum, vücudunuzda fazla miktarda bulunan sodyumun dışarı atılmasını sağlar.

3.İyileşme: Spor yapan kişilerin spor yaptıktan sonra vücut olarak iyileşmesini ve toparlanmasını kapsamaktadır. İçerdiği yüksek kalite protein ile yoğurt, terleme ile kaybedilen besin değerlerinin geri kazanılmasını sağlar.

4.Soğuk Algınlığından Korunma: Yapılan bir araştırmaya göre grip gibi soğuk algınlıkları ile daha iyi savaşabilmek için her gün düzenli olarak yarım kase yoğurt tüketmeniz gerekmektedir. Bu miktarlarda yoğurt tüketen bayanlar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, bu bayanların T hücrelerinin daha aktif olduğu ve daha güçlü oldukları ortaya çıkmıştır. Böylece enfeksiyon ve hastalıklar ile daha iyi savaşabilme olanağı bulmuş oluyorlar.

5.Kalsiyum ve D Vitamini: Sütten meydana geldiği için yoğurt tam anlamıyla bir kalsiyum deposudur.

Hadi çocuklarınızla beraber, çocuklarınız için sağlıklı ve vitaminli, dondurma kıvamında lezzetli çubuklar hazırlayalım. Böylece çocuklar hem kendi yaptıkları bir şey olduğu için hem de dondurma yedikleri için hevesli olacaklardır. Böylelikle yapımına katkıda bulundukları dondurmaları daha istekli yiyeceklerdir.

Bunun için gerekli olan;

  • 200 gr. yoğurt,
  • Dondurulmuş çilek, karadut, böğürtlen (isteğe bağlı),
  • Bir tutam vanilya,
  • 1 kaşık bal. (1 yaşından büyük çocuklar için uygundur.)

Bütün malzemeleri robottan geçirip kalıplara doldurmanız ve plastik bir kaşık yerleştirip Uğur Derin Dondurucunuz’da bekletmeniz yeterli. Dondurucunuza yeniden taze meyveler koyup, çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirip, onları mutlu etmek işte bu kadar kolay. Annelerimizin de dediği gibi arkasından ılık su içirmeyi unutmayın.

Afiyet olsun.

Arama Ekranını Kapat