Kış Ayı Enerji Ayı
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
5 Kasım 2018 Pazartesi
Soğuk Kış Aylarına Enerji ve Sağlık Katacak Tarifler

Soğuk Kış Aylarına Enerji ve Sağlık Katacak Tarifler

Kış soğuklarının kendini iyice hissettirmeye başladığı bu aylarda; içimizi ısıtacak, enerji verecek, doğal olmasını istediğimiz ve de içimizi rahat ettirecek yiyeceklere ihtiyacımız oluyor.

Kış soğuklarının kendini iyice hissettirmeye başladığı bu aylarda; içimizi ısıtacak, enerji verecek, doğal olmasını istediğimiz ve de içimizi rahat ettirecek yiyeceklere ihtiyacımız oluyor. Biz en iyisi evimizde buzdolabında muhafaza ettiğimiz kuru meyvelerle enerji deposu atıştırmalıklar hazırlayalım. Çocuklarınız ve aile fertleri için de gün içerisinde sağlıklı, besleyici ve vitamin dolu bir atıştırmalık. Buzdolabında muhafaza demişken kuru meyveleri nasıl saklamamız gerektiğini hatırlayalım. Tek yapılması gereken şey kuru meyvelerin nemini emebilecek bir malzeme ile kuru meyvelerinizi sarıp içerisinde hava kalmayacak bir şekilde poşetleyip buzdolabına kaldırmaktır. Daha sonra tüketileceği kadarını cam bir kaba koyup bittikçe buzdolabından yenisi çıkarılmalıdır. Bu şekilde yıl boyunca kuru meyve tüketebilirsiniz. Şimdi buzdolabınızdaki kuru meyvelerinizi değerlendirmeniz ve sevdikleriniz uğruna sağlıklı atıştırmalıklar yapmanız için harika bir tarif geliyor.

Kuru Meyve ve Kuru Yemişli Granola Bar:

Malzemeler;

  • 3-3,5 su bardağı yulaf veya kahvaltılık gevrek
  • 1 su bardağı karışık kuru yemiş (yer fıstığı, badem, ceviz, fındık, kaju, antep fıstığı vs.)
  • 1 su bardağı karışık kuru meyve (kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir, hurma vs.)
  • Yarım çay bardağı kavrulmuş susam
  • Yarım çay bardağı tahin
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı bal
  • 2 yemek kaşığı fındık ezmesi
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Yapılışı;

Bal, tahin, pekmez, fındık ezmesi, kavrulmuş susam ve tarçın bir kabın içerisinde iyice karıştırılır. Daha sonra içerisine tercihinize göre seçmiş olduğunuz ve küçük küçük doğradığınız ya da rondodan geçirdiğiniz kuru meyve ve parçalanmış olan kuruyemişlere yulafı ya da kahvaltılık gevreği ekleyerek karıştırın. Yağlı kağıt sermiş olduğunuz cam fırın kabının üzerine 1 parmak kalınlığında karışımı yayın. Üzerini düzelttikten sonra 150 derece fırında yarım saat kadar pişirin. Yarım saat sonunda fırında çıkarın ve tercihinize göre şeritler halinde kesin, 10 dakika daha pişirmek üzere tekrar fırına sürün. Fırından alındıktan sonra tekrar aynı yerlerden kesilerek soğumasını bekleyin. Soğudukça karışımınızın sertleştiğini göreceksiniz. Hava almayan kavanozlarda 10 gün kadar muhafaza edebilirsiniz. Uğur buzdolabınızda daha uzun süre de saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Arama Ekranını Kapat