Su Her Derde Deva
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
12 Haziran 2017 Pazartesi
Su Her Derde Deva

Su Her Derde Deva

Kafi miktarda tüketilen su, böbrekler, kalp ve karaciğer başta olmak üzere bütün organlar için hayatı önem taşıyor. Pek çok insan gün için de yorgunluktan, unutkanlıktan ya da tükettikleri farklı sıvı içeceklerden dolayı yeterli su tüketmiyor.

Kafi miktarda tüketilen su, böbrekler, kalp ve karaciğer başta olmak üzere  bütün organlar için hayatı önem taşıyor. Pek çok insan gün için de yorgunluktan, unutkanlıktan ya da tükettikleri farklı sıvı içeceklerden dolayı yeterli su tüketmiyor.

Su sağlıktır

Yer yüzündeki tüm canlıların yaşayabilmesi, tüm biyolojik faaliyetlerini ayakta tutabilmeleri için su olmazsa olmazdır. 4/3’ü su olan dünyamızın sadece %3’ü tatlı sularla çevrilidir ve bu tatlı suların büyük bir çoğunluğu da buzullarda bulunmaktadır. Türkiye’de de, Dünya’da da tüketilen suyun yaklaşık %10’u evlerde, %70’i tarımda, %20’si ise sanayide kullanılmaktadır. çilebilir suların kirlenmesi her geçen gün artmaktadır. Bu duruma evsel atıkların, sanayi atıklarının, tarımsal kirleticilerin, doğal atıkların temiz sulara karışması neden olmaktadır. Suların kirlenmesinin esas nedeni ise madencilik, metalurji, kimya, dericilik gibi çeşitli endüstri kollarının yarattığı atıkların uygun şekilde arıtılmaması ve doğrudan çevreye verilmesidir. Bu sadece bir ülkenin değil tüm dünyanın bu hassas davranması ve gelecek için çalışması gerekmektedir. Su hayatımız için o kadar değerlidir ki kısaca şunları söyleyebiliriz: Yeterli ve sağlıklı su tüketilmemesi başta böbrekler olmak üzere, kalp, karaciğer gibi organlarda hayati olumsuzluklara yol açarken, vücut ısısında dengesizlikler, ciltte kuruluk, hazımsızlık, baş ağrısı ve unutkanlığa neden olabilmektedir.

Başka içecekleri suyun yerine koymayın

Gün için de pek çok çay, kahve, meyve suyu içiyorum, su içmesem de olur gibi bir düşünceniz olmasın. Çünkü içtiğiniz sıvı ürünlerin için de her ne kadar su olsa da saf su tüketmeniz gerekmektedir. Günde içeceğiz 8-9 bardak su yani 2-2,5 litre su tüketmek gerekiyor. Hayati fonksiyonların sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilmesi için yeterli miktarda su tüketilmelidir. Tüketeceğiniz suyun soğuk olması da metabolizmanızı hızlandıran ve enerji veren özelliklerden biri. Suyu saklamada büyük kolaylık sağlayan Uğur su sebilini kullanarak evinizde 7/24 soğuk su bulundurabilir ve vücut enerjinizi en yüksek performansa çıkabilirsiniz. Suyunuza doğal meyvelerle güzel aroma verebilirsiniz. Bir dilim elma, limon veya çilek kullanarak suyunuzu tatlandırabilir ve çeşitlendirebilirsiniz.

Parıldayan bir cilt için, bulaşıcı hastalıklara karşı güçlü bir bağışıklık sistemi için, kalp hastalıklarından korunmak için bol su türetmenin çok büyük faydası var.

Ancak tüm bunların dışında yeterli su tüketmemenin de vücuda zararları bulunuyor;

• Unutkanlık ve konsantrasyon bozukluğu
• Baş ağrısı
• Kabızlık
• Saç dökülmesi ve kepeklenme
• Emziren kadınlarda süt azlığı
• Kas krampları gibi sorunlara neden olabilmektedir.

Arama Ekranını Kapat