Şubat Ayı, Balık Ayı
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
4 Şubat 2019 Pazartesi
Şubat Ayı, Balık Ayı

Şubat Ayı, Balık Ayı

Balıklar mevsimlere, bölgelere, hava koşullarına göre tadı ve besin değeri değişen bir yiyecek türüdür. Çünkü her balığın yağlandığı bir ay vardır ve balık yağlanınca daha lezzetli olur.

Balıklar mevsimlere, bölgelere, hava koşullarına göre tadı ve besin değeri değişen bir yiyecek türüdür. Çünkü her balığın yağlandığı bir ay vardır ve balık yağlanınca daha lezzetli olur. Her ayın kendine has balık türü vardır. Bu aylarda balığın lezzetli olduğu dönemleri kaçırmadan tüketebilir ve mevsim balıklarını derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz. Böylece özlediğiniz zaman mevsimi olmasa bile, derin dondurucunuzdan çıkardığınız balıkları dilediğiniz zaman yiyebilirsiniz. Şubat ayı kalkan mevsiminin başlangıcıdır. Tekir, gümüş, hamsi, izmarit, kalkan, mersin, torik, kefal, levrek şubat ayında lezzetlidir.

Derin dondurucuda balık nasıl saklanır?

Öncelikle balıklar taze ve temizlenmiş olmalıdır.

Büyük balık ise; Balıklar birbirine değmeyecek şekilde tek tek sararak ve 2-3 adet balığı aynı buzdolabı poşetinin içine koyup havasını aldıktan sonra derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz.

Küçük balık ise; Buzdolabı poşetinde ya da gıdaya uygun bir saklama kabının içine koyup, derin dondurucunuza yerleştirebilirsiniz.

Arama Ekranını Kapat