Uğur, Kış Mevsiminde Klima Kullanımı Hakkında Uyarıyor.
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
15 Kasım 2016 Salı
Uğur, Kış Mevsiminde Klima Kullanımı Hakkında Uyarıyor

Uğur, Kış Mevsiminde Klima Kullanımı Hakkında Uyarıyor

İklimlendirme sektörünün köklü kuruluşlarından Uğur Soğutma soğuk kış aylarında klima ile ısınacakları dikkat edilecek hususlar hakkında bilgilendiriyor.

     Gelişen teknoloji ile birlikte yaşanan mekânlarda farklı iklimlendirme ihtiyaçları ortaya çıkıyor. Evlerin ve ofislerin ısıtma ve soğutma çözümleri zamana mekâna göre değişiklik gösterse de kullanıcılar artık daha enerji tasarruflu ve daha az bakım gerektiren sistemleri tercih ediyor.

     Günümüzde en çok tercih edilen ısıtma/soğutma yöntemlerinden biri de şüphesiz klimalardır. Özellikle katı yakıt ile ısınma ile karşılaştırıldığında temizlik ve atık gibi konularda avantaj sağlayan bu cihazlar hayatı kolaylaştırırken uzmanlar bunların kullanımı hakkında dikkat edilmesi gereken hususlara karşı uyarıyor.

     Konuyla ilgili Uğur Soğutma Müşteri Hizmetleri’nden yapılan açıklamada ister yazın ister kışın kullanılsın klimaların ilgili mevsimde kullanılmaya başlamadan önce mutlaka yetkili servislere temizlik yaptırmakta fayda olduğu hatırlatıldı. Bakımın yılda iki kez yaptırılmasının yeterli olacağını belirten yetkili “Günün uzun saatlerini geçirdiğimiz ortamlarda sağlıklı kalabilmek için çok önemli. Evlerde ve ofislerde ısınma kaynağı ne olursa olsun hava dolaşımından etkilenen tüm kanalların hijyenine dikkat etmek gerekli. Bunu insanlardaki solunum sistemlerine benzetebiliriz. Hava kanallarının ve klima filtrelerinin temizliği bu nedenle çok önemli.” diye konuştu.

     Kışın klima ayarlarının yazın serinlerken kullanmaktan farklı olduğuna değinen yetkili “Birçok klimada bulunan salınım özelliğini kışın kullanmak gereksiz. Özellikle ısının havanın yükseleceğini düşünürsek havayı ortamın üst tarafına üflemek enerji kaybına sebep olacağı gibi odanın ısınma süresi de uzayacaktır. Bununla birlikte yeni nesil programlanabilir klimalarda ortamda bulunulmayan veya gece saatlerinin uyku modunda (eco mode) ayarlanması da enerji tasarrufu sağlayacaktır.” diye sözlerine devam etti.

     Inverter klima kullanımına da değinen yetkili “Yeni AB enerji mevzuatı kapsamında artık ithal edilmeyen aç/kapa klimalar yerine yaygınlaşan inverter klimaların evde yokken kapatılmasına gerek yoktur. Kapatmak yerine ortam ısısının birkaç derece düşürülmesi yeterlidir. Daha hızlı bir sürede ortamı ısıtmak için kumanda ayarını 30 C°  gibi yüksek bir değere çıkarmak gereksizdir. Zira bu durum yüksek enerji tüketimine sebep olacaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Arama Ekranını Kapat