Uğur Soğutma, OHSAS 18001 Sertifikası Aldı
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
12 Aralık 2014 Cuma
Uğur Soğutma, OHSAS 18001 Sertifikası Aldı

Uğur Soğutma, OHSAS 18001 Sertifikası Aldı

Türkiye’nin Çevre Dostu ve A++ Enerji Tasarruflu İlk Derin Dondurucu Üreticisi Uğur Soğutma OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası Aldı.

Şirketin Nazilli Merkez Fabrikası’nda düzenlenen törende Kalite Güvence Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, uluslararası alanda kabul gören birçok sertifikaya sahip olan Uğur’un Kalite Yönetim Sistemi’ni her geçen gün iyileştirmekte olduğu belirtildi. Özellikle son yıllarda almaya hak kazandığı ISO belgeleriyle bir dünya markasına yakışır, ciddi adımlar atan Uğur için yüksek standardın ve kalitenin olmazsa olmazlardan olduğunu ifade eden yetkili, ‘Dünya standartlarına uygun üretim anlayışımızın belgelenmesi, kurumumuz için atılan önemli bir adımdır. İşçi ve işçi sağlığına duyarlı bir sanayi kuruluşu olduğumuzu birçok vesile ile ortaya koyduk. Fakat bunun uluslararası alanda tescili, Uğur’un dünyanın 137 ülkesine gerçekleştirdiği ihracatı sadece ürün standardıyla değil, aynı zamanda sistem standardıyla da başardığını göstermektedir. Üretim tesislerimizde ne üretildiğinden çok, bunların nasıl üretildiği ile ilgili olan OHSAS 18001, işçinin sağlıklı ortamlarda çalışmasını güvence altına almaktadır. Bu belgelendirmenin sadece evrakta kalmayacağını ve kurum olarak bu konuda süreklilik arz eden çalışmaları yürütmemiz gerektiğinin bilincindeyiz’ diye konuştu.

Konuyla ilgili İnsan Kaynakları departmanından yapılan açıklamada; OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasının kurumun çalışanlarına verdiği değeri göstermesi açısından da önemli olduğuna ayrıca dikkat çekildi. Bu belgelendirme sonucunda çalışanların iş sağlığı ve güvenliği açısından hem planlı hem sistemli çalışmalarını zorunlu kılan standardı yakalamış olmalarının, yıllar içinde insan kaynağına yaptıkları yatırımların karşılığı anlamına geldiği belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan İnsan Kaynakları Eğitim ve Geliştirme Şefi; iş sağlığı ve güvenliği konusunda uluslararası standartlarda bir kuruluş olarak kimliğimizi pekiştirmenin, Uğur’un kalite yönetim sistemindeki gelişiminin sonucu olduğunu ifade etti. Yetkili “60 yılı aşkın ticaret hayatında var olan Uğur olarak, kurucularımızın da iş hayatları boyunca vurguladıkları gibi ‘insanı ve insanın yaşadığı çevreyi önemsemeyi’ bir ayrıcalık, bir davranış değil, gereklilik olarak görüyoruz. Ekonomik açısından kurumu yaşatmayı ve ileriye taşımayı amaç edinirken, bununla birlikte insana ve çevreye saygıyı da bir adım ileri taşımayı da önemsedik. Bu amaç doğrultusunda yaptığımız uzun soluklu çalışmaların sonuçlarını almaktan dolayı mutluyuz. Yapılan bu faaliyetlerin hedeflerimize uygun olduğunu biliyoruz ve bizlerin doğru yolda olduğumuzu göstermesi açısından hak ettiğimiz bu belgeyi Uğur olarak artı hanemize yazıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Arama Ekranını Kapat