Uğur’dan Tüketicilere Yiyecekleri Doğru Saklamak İçin Pratik İpuçları
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
5 Temmuz 2015 Pazar
Uğur’dan Tüketicilere Yiyecekleri Doğru Saklamak İçin Pratik İpuçları

Uğur’dan Tüketicilere Yiyecekleri Doğru Saklamak İçin Pratik İpuçları

Tazeliğin ve lezzetin mevsimler boyu korunmasını sağlayan Türkiye’nin ilk derin dondurucu üreticisi Uğur Soğutma, sıcak yaz aylarında besinlerin saklanması ile ilgili olarak tüketicileri bilgilendiriyor.

Avrupa’nın en büyük derin dondurucu üreticisi Uğur Soğutma sosyal medya ve kurumsal web sayfaları üzerinden yaptıkları paylaşımlarla sağlıklı ve ekonomik gıda tüketimine yönelik tavsiyelerle tüketicilerin dikkatini çekiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uğur Müşteri Hizmetleri Müdürü daha önce sağlıklı beslenmeye yönelik ipuçlarının yer aldığı “Güvenli Gıda Rehberi” yayınladıklarını ve bunu hem sivil toplum örgütleri hem de satışa sunulan ürünlerle birlikte müşterilerine hediye ettiklerini hatırlattı. Sağlıklı beslenme konusunda hassasiyet gösteren annelere hitaben yetkili, mevsim itibariyle yaz sebze ve meyvelerine daha rahat ulaşılabildiğini ve bunların kışın tüketim için saklanma fırsatını değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

“En sağlıklı meyve ve sebzelere; mevsiminde yetişen ve pazardan bolca temin edebildiğimiz zaman ulaşılabiliyor. Öncelikle ürünleri daha satın alma aşamasında iyi incelememiz gerekiyor. Sebze ve meyveleri seçerken ürünlerin kabuklarının renklerindeki canlılığa dikkat edip sürekli aldığımız ve bildiğimiz kaynaklardan alışveriş yapmaya dikkat edilmeli.” diyen yetkili “Özellikle içinde bulunduğumuz Temmuz – Ağustos aylarında hem taze fasulye, barbunya, bezelye ve börülce gibi taneli hem de dolmalık biber, domates, kabak gibi yemeklik sebzelere ulaşmak mümkün. Bunları kışın en lezzetli ve taze haliyle tüketebilmek için en uygun alternatif derin dondurucuda saklamak.” şeklinde bilgilendirme yaptı.

Uğur Şirketler Grubu, Entegre Gıda Sağlığı biriminden yapılan açıklamada yaz sebzelerinin temizlenip ayıklandıktan sonra poşetlenerek derin dondurucuda saklanabileceği belirtildi. Ayrıca bunların derin dondurucuda saklanmadan önce renk, koku, tat ve vitaminlerini korumak için şoklanmasının tavsiye edildiği belirtildi. Sebzeleri temizleyip doğradıktan sonra bir tenceredeki kaynayan suda 2-8 dakika bekletip suyu süzülerek poşetlere porsiyonluk halde konmasının hem yemek yapma sırasında kullanım açısından hem de hacimleri küçültmek için pratik bir yöntem olduğu belirtildi.

“Yaz meyveleri için kiraz ve vişne ister yıkanıp çekirdekleri çıkarıldıktan sonra buzdolabı poşetlerinde, gerekse pasta, puding ve tatlılarda kullanılmak üzere hafif pudra şekeri yapılarak derin dondurucuda muhafaza edilebilir. Şeftali ise kabuğu soyulup çekirdeği çıkartılarak dilimler halinde vakumlu poşetlerde dondurucuya konabilir.” diyerek sözlerini tamamlayan yetkili Güvenli Gıda Rehberi hakkında yöneltilen bir soruya bu bilgilendirme dokümanına www.ugurlulezzetler.com web sayfası ve Uğur’lu Lezzetler mobil uygulamasından ulaşılabildiğini hatırlattı.

Arama Ekranını Kapat