Uğur'lu Misafirler
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
26 Haziran 2018 Salı
Uğur'lu Misafirler

Uğur'lu Misafirler

Hepimizin bildiği gibi Türk halkının olmazsa olmaz özelliklerinden biridir misafirperverlik.

Hepimizin bildiği gibi Türk halkının olmazsa olmaz özelliklerinden biridir misafirperverlik. Daha da ötesi bizde gelen misafir ikramsız, yanında çaysız olmaz. Hazırlıksız yakalanmak hiç yakışmaz. Türk kadınları işini bilir, Uğur Derin Dondurucularında her zaman dondurulmuş börek, poğaça, hatta çıtır baklava bile bulunur. Tek yapmanız gereken böreği, poğaçayı dondurucudan çıkarıp ısıtmak veya pişirmek ya da çıtır baklavalar için şerbetini hazırlamak. Kim istemez ki evinde ağırladığı misafirin bunları ne ara yaptığınızı merak edişinin gururunu? Şimdi bir düşünün. Birkaç saat öncesinden belli olan, erteleyemeyip geri çeviremeyeceğiniz aniden gelen misafirler var ve sizin de Uğur’unuz var. İşte bu kadar kolay ikramlıklar! Önceden kalan veya yaparken ‘’Uğur varsa telaş yok’’ diye düşünüp Uğur derin dondurucuya kaldırdığınız nefis tarifler ve size kalan zamanınız var.

Poğaça, börek, baklava çözdürme yöntemleri;

Poğaça ve börek için: Derin dondurucunuzdan çıkardığınız yiyecekleri oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra eğer daha önceden pişirmediyseniz üzerine yumurta sürüp fırında pişirin.

Baklava için: Derin dondurucunuzdan çıkan baklavanızı daha önceden pişirmediyseniz uygun derecede pişirin daha sonra şerbetini hazırlayıp biri soğuk biri sıcak olacak şekilde üzerine dökün.

Ya da marketlerin kapandığı saatlerde canınız bir şey istedi ve bir malzemeye ihtiyacınız var ama gidip alacağınız hiçbir yer yok. Peki böyle zamanlarda derin dondurucunuza daha önceden o malzemeyi koymuş olduğunuzu hatırlamanın verdiği gurur kimde var? Hepsinin arkasında siz, sizin arkanızda Uğur derin dondurucu var. Malzemeyi dondurucudan çıkarıp hemen tarifinizi yapmaya başlayabilirsiniz. Uğur’la canınız ne zaman isterse özgürsünüz. Mutfağın hakimi geç saatler değil, sizsiniz! Şimdi sizinle derin dondurucudan çıkan malzemelerle pratik bir tarif paylaşalım:

 Kekli Baklava:

  • Yarım kilo baklavalık yufka                                         
  • Yarım paket margarin

Keki için;

  • 4 Yumurta
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 fincan şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 paket kabartma tozu 
  • 3-4 fincan un

Şerbeti için;

  • 3-4 su bardağı şeker
  • 3-4 su bardağı su

Yapılışı; Derin dondurucudan çıkarıp bir süre beklettiğimiz baklavalık yufkanın yarısını tepsiye pile şekli vererek seriyoruz, aralarına yarım paket margarin ile sıvı yağı eritip sürelim. Ortasına kek karışımını döküp üzerine kalan yufkaları yerleştirelim. Kek ve şerbet ılık olmalı.

Daha fazla hamurişi ve tatlı tarifleri için Uğur'lu Lezzetler sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Arama Ekranını Kapat