Yaz Gelmeden Klima Temizliğinizi Yapın
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
16 Nisan 2018 Pazartesi
Yaz Gelmeden Klima Temizliğinizi Yapın

Yaz Gelmeden Klima Temizliğinizi Yapın

Klima temizliği, gerek sağlık, gerekse de enerji tasarrufu bakımından büyük önem taşımaktadır.

Klima temizliği, gerek sağlık, gerekse de enerji tasarrufu bakımından büyük önem taşımaktadır. Klimalar, çalışma prensibi olarak ortamdaki havayı emer, istenen sıcaklığa getirdikten sonra da geri verir. Bu sırada, havadaki tüm toz ve kir partiküllerini de emerler. Bu partiküller, klimanın filtre ve iç sistemlerine yapışır. Zaman içinde birikerek, reçine halini alırlar. Bu reçineler üzerinde çeşitli bakteriler üreyebilir ve ortam havasına karışabilir. Nitekim Lejyoner hastalığı olarak bilinen hastalık, tam olarak bu şekilde oluşmaktadır. Bu reçine birikimi, klimanın performansını etkileyeceğinden, daha fazla enerji tüketmesine de neden olacaktır. Klima temizliğinin faydalarını şöyle belirtmek mümkündür:

  • %40’a varan enerji tasarrufu yapmanızı sağlar.
  • Hoş olmayan kokulardan kurtulmanız ve polen ile bakterilerden arınmış bir hava solumanız mümkün olur. Hava kalitesi artar.
  • Bakım ve onarım masrafları düşer. Kirli bir klimanın kompresörü daha düzensiz çalışacağından, arıza yapmaya meyillidir.
  • Klimanın kullanım ömrü artar.
  • Drenaj sistemindeki tıkanmalar engellenir.

Klima temizliğinin yılda 3 kez yapılması önerilmektedir. Klima filtreleri ise, ortamdaki hava kirliliği seviyesine göre daha kısa aralıklarla ve örneğin ayda 1 kez yapılmalıdır. Klima bakım ve temizliğinin mevsim geçişleri dönemlerine denk getirilmesi tavsiye edilmektedir.

Klima Temizliği Nasıl Yapılır?

Klimalar hassas elektronik aletlerdir ve kendi başınıza yapacağınız bakım/temizlik işlemleri, sadece filtre değişiminden ibaret olmalıdır. Klima filtresi, soğuk suda deterjan/sabun kullanmadan yıkanmalı ve kurumaya bırakılmalıdır. Bunun dışındaki tüm temizlik işlemleri, yetkili servisler tarafından gerçekleştirilmelidir.

Klima temizliği, iç – dış – boru hattı – besleme panosu olmak üzere dört aşamada yapılır. Dış temizlik, cihazın dış temizliğini ve bağlantılarının kontrolünü kapsar. İç temizlik, filtre ve kompresör temizliği ile, gerekli kontrollerin yapılmasıdır. Boru hattı temizliğinde gaz kaçakları ve kablo bağlantıları kontrol edilir. Besleme panosu temizliği ise, kumanda panosunun temizlenmesi ve elektrik bağlantılarının kontrol edilmesinden ibarettir. Klima temizliğiniz için Uğur Yetkili Servislerine 444 84 87 numaralı hattan ulaşabilir ya da Uğur Pratik ürünleri içinde bulunan “Klima Temizleyici Aerosol ve Klima Temizleyici Likit” kullanabilirsiniz.

Arama Ekranını Kapat