YOĞURT DONDURMASI TARİFİ
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
7 Ocak 2016 Perşembe
Yoğurt Dondurması Tarifi

Yoğurt Dondurması Tarifi

Evde çok lezzetli yoğurtlu dondurma yapma tarifi

MALZEMELER

3 su bardağı yoğurt  (susuz kısmından kullanılmalı)
2,5 su bardağı tozşeker
2 adet limonun kabuğunun rendesi
2 adet limonun suyu

YAPILIŞI

  • İstenirse yoğurdun kaymağı da kullanılabilir ama eğer kaymak kullanılacaksa çatalla iyice ezilir.
  • Yoğurt, toz şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyu geniş bir kaba aktarılıp şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
  • Karışım orta boy derin bir kaseye aktarılıp derin dondurucuda 8-10 saat bekletilir.
  • Derin dondurucudan çıkarılan dondurma kadehlere ya da kaselere paylaştırılıp üzeri şekerlemelerle süslendikten sonra servise sunulur.
  • İstenirse üzerine reçelin içindeki taneleri, portakal şekerlemeleri koyularak da süslenebilir. Çocuklara yedirmeden önce oda sıcaklığında biraz bekletilebilir. Özellikle yoğurt  sevmeyen çocukların bayılarak yiyeceği bir tatlıdır.

Afiyet olsun...

Kaynak: seninle.com.tr

Arama Ekranını Kapat