MALZEMELER
3 su bardağı yoğurt (susuz kısmından kullanılmalı)
2,5 su bardağı tozşeker
2 adet limonun kabuğunun rendesi
2 adet limonun suyu
YAPILIŞI
- İstenirse yoğurdun kaymağı da kullanılabilir ama eğer kaymak kullanılacaksa çatalla iyice ezilir.
- Yoğurt, toz şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyu geniş bir kaba aktarılıp şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
- Karışım orta boy derin bir kaseye aktarılıp derin dondurucuda 8-10 saat bekletilir.
- Derin dondurucudan çıkarılan dondurma kadehlere ya da kaselere paylaştırılıp üzeri şekerlemelerle süslendikten sonra servise sunulur.
- İstenirse üzerine reçelin içindeki taneleri, portakal şekerlemeleri koyularak da süslenebilir. Çocuklara yedirmeden önce oda sıcaklığında biraz bekletilebilir. Özellikle yoğurt sevmeyen çocukların bayılarak yiyeceği bir tatlıdır.
Afiyet olsun...
Kaynak: seninle.com.tr