Yoğurt Yemeniz İçin Güçlü Nedenler
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
28 Haziran 2017 Çarşamba
Yoğurt Yemeniz İçin Güçlü Nedenler

Yoğurt Yemeniz İçin Güçlü Nedenler

Ülkemizde yapılan araştırmalar sonucunda her 100 kişiden sadece 35’nin düzenli yoğurt tükettiği biliniyor. Oysa ki düzenli yoğurt tüketmenin faydaları saymakla bitmiyor.

Ülkemizde yapılan araştırmalar sonucunda her 100 kişiden sadece 35’nin düzenli yoğurt tükettiği biliniyor. Oysa ki düzenli yoğurt tüketmenin faydaları saymakla bitmiyor. İçerisinde vücut için oldukça yararlı olan kalsiyum, yüksek kalite protein, potasyum, magnezyum, çinko ve B vitamini gibi besinler bulunmaktadır. Büyüyen zararlı bakteriler ile savaşmakta ve bunların büyümesini engellemektedir. Böylece vücudun hastalıklarla ve enfeksiyon ile savaşma gücünde artış görülecektir.

Antibiyotik kullananlar bol bol yoğurt tüketin: Kullanılan antibiyotiklerin vücudda bulunan hastalık etmenlerinin yok olmasını sağlarken, bağırsakta bulunan yararlı bakterilerin ölmesine de denen olur. Eğer antibiyotik kullanmak zorunda kalırsanız bağırsaklarınızı da düşünmeniz gerekmekte. Bunun için de antibiyotik kullanırken yoğurt tüketmeyi de ihmal etmeyin.

B vitamini dostudur: İnsan vücudu çok az sayıda vitamini kendisi üretiyor. Bağırsaklarda yaşanan bu olay sadece B vitamini ve K vitamini için geçerli. B grubu vitaminlerinin; vücudun enerji dengesi, sinir sistemi iletimi ve bağışıklık sistemi hastalıklarından korunmak için önemli yeri olduğundan besinlerle alınması şarttır. Bu konuda yoğurdun sihirli bir etkisi bulunmaktadır. Su ile tüketilen yoğurdun, bağırsaklarda ki B grubu vitaminleri üretme de büyük faydası bulunur.

Kan şekerini dengeler: Yapılan bir çok araştırmada ekşimemiş ve kaymağı alınmamış yoğurdun düzenli tüketilmesi kan şekerini düzenlediği belirlenmiştir. Yemeklerinin yanında mutlaka yoğur bulundurun ve düzenli tüketilmesine dikkat etin.

Hastalıklara karşı büyük bir kalkandır: Temel olarak yoğurt mükemmel bir bağışıklık güçlendiricidir. Yoğurtta bulunan laktik asit bakterilerinin; kanser, enfeksiyonlar ve astımı önleyici ciddi etkisi bulunmaktadır.

Sindirimin dostudur: Yoğurtta bulunan bağırsak hareketlerini arttıran ve hiçbir besinde bulunmayan yararlı bir bakteri bulunmaktadır. Yoğurt, laktik asidi sayesinde zararlı bakterileri öldürerek ishal oluşumunu önler ve bağırsağın sağlıklı bir iç ortam olmasını sağlar. 

Sofranızda bulunduracağınız yoğurdun yukarıda da bahsettiğimiz gibi bir çok faydası bulunmaktadır. Tavsiyemiz yoğurdu masanızdan eksik etmeyin. Yoğurdu derin dondurucuda kolayca saklayabilirsiniz. Nasıl mı?

Uğur Derin Dondurucuda yoğurt saklarken dikkat edilmesi gereken şeyler :

  • Yoğurdunuzu satın almadan önce son kullanma tarihine bakın ve ömrü en uzun olan yoğurdu seçin.
  • Son kullanma tarihi geçmek üzere olan yoğurtları almayın.
  • Kokularının birbirlerine karışmaması için yoğurdunuzu diğer yemeklerden uzak tutun.
  • Paket açıldıktan itibaren yoğurdu 5-6 gün içerisinde tüketin.
  • Yoğurdu dondurarak ömrünü 4-6 ay uzatabilirsiniz. Derin dondurucuya koyarken torbanın ya da saklama kabının üzerinde bir etikete kalıcı bir kalemle dondurduğunuz tarihi yazın. Böylecene zamandır dondurucuda beklediğini anlayabilirsiniz.

Arama Ekranını Kapat