Buz Kalıplarında Dondurabileceğiniz Gıdalar

1 Şubat 2019 Cuma

Hem ev hanımlarının hem de çalışan kadınların mutfakta işini kolaylaştıracak bir tarif. Sıklıkla kullandığınız malzemeleri buz kalıplarında dondurarak çok pratik ve çok basit bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Paylaşacağımız bilgilerle hem yemek hem de zaman israfını önlemiş olacaksınız. İşte buz kalıplarıyla derin dondurucunuzda dondurabileceğiniz gıdalar;

Meyve püresi; Yaz veya kış meyvelerini püre haline getirip soğuk içecekler hazırlayabilir ya da kış meyveleriyle yaz mevsiminin ortasında özlenen tatları hızlı bir şekilde sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

Limon suyu; Artan limonları narenciye sıkacağında sıkıp sularını buz kalıplarında ya da buz torbalarında dondurabilirsiniz. Daha sonra bu limon küplerini, içtiğiniz sularınızın içine atarak sağlıklı ve vitaminli bir su elde etmiş olursunuz ya da pişireceğiniz yemeklerin içerisinde kullanabilirsiniz.

Kahve; Gün içerisinde fazladan yapmış olduğunuz kahvelerinizi küçük küpler halinde dondurarak, sütlerinizin içine buz yerine bu küpleri atıp soğuk bir içecek elde edebilir ve misafirlerinize kahve küpleriniz sütün içinde erirken lezzetli ve çabuk içecekler hazırlayabilirsiniz.

Aloe vera; Bahçenizde ya da balkonunuzda yetiştirdiğiniz bu bitkilerin özünü buz kalıplarına koyup dondurabilirsiniz. Yanıklara ve yaralanmalara iyi gelen bu özün, İhtiyaç anında hem soğukluk hem de iyileştirici etkisiyle hızla etkisini göreceksiniz.

Zeytinyağı ve taze baharatlar; Toplamış veya yetiştirmiş olduğunuz taze baharatları zeytinyağı ile birlikte buz kalıplarında dondurarak, ilk günkü tazeliğinde ve baharatları tekrar temizlemekle uğraşmadan yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Bu kategorideki diğer yazılar