Derin Dondurucuda Nar Nasıl Saklanır?

12 Ekim 2017 Perşembe

Derin dondurucuda gıda saklama koku, tat veya besin değerinde herhangi bir değişme olmadığından en iyi gıda saklama yöntemlerinden. Gıda saklama yöntemlerinden birisi olan dondurma işlemi, uzun süre saklanıp, pratik kullanım sağladığı için tercih edilmektedir.

Tam mevsimi olan narı da derin dondurucunuzda saklayabilir ve narı mevsimi dışında da tüketebilirsiniz.

Narı derin dondurucuda nasıl saklayabilirsiniz:

Öncelikle narlar kabukları kesilerek tanelerine ayrılır. Narlar taneleri ayıklandıktan sonra yıkanır. Dondurucu poşeti yerine kaplara konur. Kapların ağzı da hava almayacak bir şekilde kapatılır. Narları saklarken derin dondurucu poşeti yerine kapları tercih edin çünkü kapların içinde saklanan narların ezilme riski daha azdır. Dondurucuda bekletilen nar tanelerinin tüketilmesi istendiğinde ise 6 saat öncesinden buzdolapların soğutucu ya da buz çözücü kısmına alınması gerekir. 

Bu şekilde hazırlanan nar tanelerinin dondurucu içerisinde 4 ay kadar sağlıklı ve taze bir şekilde muhafaza edilmesi mümkündür.

Bu kategorideki diğer yazılar