Çocuklarınız İçin Çilekli Doğal Dondurma
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
16 Haziran 2017 Cuma
Çocuklarınız İçin Çilekli Doğal Dondurma

Çocuklarınız İçin Çilekli Doğal Dondurma

Yaz sıcaklarının artık kendisini hissettirmeye başladığı bu günlerde serinlemek için hepimiz arayış içine girdik. Ve yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurmayı sağlıklı ve en doğal haliyle tüketebilirsiniz.

Yaz sıcaklarının artık kendisini hissettirmeye başladığı bu günlerde serinlemek için hepimiz arayış içine girdik. Ve yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurmayı sağlıklı ve en doğal haliyle tüketebilirsiniz. Bunun için yazın hemen hemen her evde olan yaz meyvelerini kullanabilirsiniz. Özellikle meyveyi ve sütü sevmeyen çocuklara, meyveyi ve sütü sevdirmenin en kolay yolu olan dondurmadır. Pazardan veya marketten aldığınız doğal meyveleri kullanarak yaptığınız dondurmaları gönül rahatlığıyla çocuklarınıza yedirebilirsiniz.

Ev Yapımı Çilekli Dondurma

Yaz aylarının en sevilen meyvesi olan ve pastasından, reçeline kadar yapılan çileği evde nasıl kullanarak dondurma haline getirebiliriz? İşte detayları:

Malzemeler:
Yarım kilo çilek
Bir su bardağı toz şeker
İki buçuk su bardağı krema
Süslemek için çilek

Hazırlanışı:
Yıkayıp, ayıkladığınız çilekleri yavaş yavaş ezin ve üzerine toz şeker ilave edin. Ayrı bir yerde kremayı çırparak, çilekli püreye ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı dikdörtgen bir kalıba döküp, derin dondurucuda dinlendirin. En az 3-4 saat sonra donup donmadığını kontrol edip dondurucudan alın. Çilekle  süsleyip servis edebilirsiniz. Yapını bu kadar kolay olan dondurmayı çocuklarınıza keyifle yedirebilir, evinize gelen konuklarınıza da ikram ederek lezzetlerinizden söz ettirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Arama Ekranını Kapat