Derin Dondurucuda Doyun Eti Nasıl Saklanır?
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
16 Ağustos 2017 Çarşamba
Derin Dondurucuda Koyun Eti Nasıl Saklanır?

Derin Dondurucuda Koyun Eti Nasıl Saklanır?

İnsanlar bitkisel gıdalarla birlikte en çok tükettikleri gıda ise ettir. Etler arasında en çok tüketilen et türü ise şöyledir: Beyaz et, kırmızı et ve deniz mahsülleri.

İnsanlar bitkisel gıdalarla birlikte en çok tükettikleri gıda ise ettir. Etler arasında en çok tüketilen et türü ise şöyledir: Beyaz et, kırmızı et ve deniz mahsülleri.

Bu yazımızda bilgisini vereceğimiz ve derin dondurucuda nasıl saklanacağını anlatacağımız et türü koyun eti olacak. Özellikle çevremizde de kolayca görebileceğimiz gibi, özellikle koyun etini tercih eden kişiler olduğu gibi koyun etinin kokusundan da nefret eden insanlar vardır.

Koyun etinin dana etinden ayrıştığı yerleri de bulunuyor. Koyun eti, dana etine oranla daha yüksek demir orana sahiptir. Ayrıca doymamış yağ oranı bakımından da zengin olan koyun eti, özellikle insan vücuduna içerdiği çinko sebebiyle çok faydalıdır.

Koyun etinde en lezzetli et 1 ila 2 yaş arasındaki koyunlardan elde edilmektedir. Kıvırcık koyun ırkı diğer koyun ırklarına nazaran daha lezzetli olduğu da bilinmektedir.

Bu yazımızda da derin dondurucunuzda koyun etini nasıl saklayabilirsiniz onu da değineceğiz. Kurban Bayramı’ndaki etinizi saklayacak derin dondurucunuz yoksa, http://ugur.com.tr/urunkategorisi/derin-dondurucu linkine tıklayarak derin dondurucu temin edebilirsiniz.

Derin dondurucuda koyun eti nasıl saklanır:

KOYUN ROSTO derin dondurucuya nasıl konulur:

  • Rosto (Yağsız, sinirsiz, bacaktan karına doğru budun bir parçası) parçalar halinde hazırlayın. Buzdolabı poşeti ya da streç ile sıkıca sarın. Dondurucuya yerleştirin.

KOYUN PİRZOLA derin dondurucuya nasıl konulur:

  • Et parçaları arasına folyo koyun. Ya da tek tek streç ile sarın dondurucuya yerleştirin.

KOYUN KUŞBAŞI derin dondurucuya nasıl konulur:

  • Parçalar halinde kesin. Her poşete tek kullanımlık miktarda et koyarak buzdolabı poşeti içine yerleştirin. Dondurucuya yerleştirin.

KOYUN ETİ DONDURUCUDA NE KADAR SAKLANIR

  • Koyun eti, yukarıdaki şekilde saklanmışsa, 4 ile 8 aya kadar tazeliğini koruyarak dondurucuda muhafaza edilir.

Arama Ekranını Kapat