Duvarınıza Asacağınız Püf Noktaları 2
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
6 Ocak 2016 Çarşamba
Duvarınıza Asacağınız Püf Noktaları 2

Duvarınıza Asacağınız Püf Noktaları 2

Duvarınızda bulunması gereken pratik bilgiler

51.)Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için, gömleği makinaya atmadan önce yaka kısmına sabun sürüp 15 dakika bekletin.

52.)Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için lekenin üzerine neft döküp 5 dk. Bekleyin, sonra nemli bir bezle silin.

53.)Çay lekesi: Pamuklu ve yünlülerde; leke taze ise, ılık suya batırılmış bir bezle ovulur.

Eskimiş ise, içine limon suyu katılmış ılık suda ıslatılmış bir pamuk parçası ile silinir. Ilık su ile çalkalanır.

54.)Bir yerdeki sigara dumanını yok etmek için hemen mum yakın.

55.)Ütüde sararan elbise hemen oksijenli su ile silinirse sararan yerler kaybolur.

56.)Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine karbonat ilave edin.

 57.)Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız tertemiz olacaktır.

58.)Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur.

59.)Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyorsa, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletin.

60.)Konserve açıldıktan sonra cam kavanozda saklanırsa daha dayanıklı olur.

61.)Kristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın. Bu işlem kristalleri parlatacaktır.

62.)Sararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın. İndirince de önce sıcak suyla daha sonra soğuk su ile iyice durulayın.

63.)Parlaklığını yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte birine de sıcak suyu doldurup, sıkı sıkı sallayın.

64.)Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin, tencere daha güzel temizlenecektir.

65.)Musluklarınızı temizlemek için bez yerine eski bir naylon çorabı tercih edin sonuç daha mükemmel olacaktır.

66.)Kanı baharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız, kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığını fark edersiniz.

67.)Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytinyağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz.

68.)Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık

suda yıkamalısınız.

69.)Pirinç ve bakliyatların saklanması için cam kavanozları tercih edin.

70.)Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Sonra bolca durulayın.

71.)Rafadan pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyarsanız, çatlamasını önlersiniz.

72.)Domatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla kabuklar, soyulacak yönün tersine sürtülür veya kaynar suda bir dakika bekletilir.

73.)Patlıcanların acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletilir.

74.)Buzdolabından çıkardığınız yumurtanın akı sarısının birbirine karışmaması için hemen kırın.

75.)Sebzeleri tuzlu suda yıkamayı alışkanlık haline getirin. Tuzlu su sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.

76.)Sosislerin patlamasını önlemek için; fırın yada ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.

77.)Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın.

78.)Taze ceviz lekesini elden çıkarmak için, eller önce bir iki dakika sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur, sonra soğuk suyla ovulur ve yıkanır.

79.)Çamaşırdaki pas lekesi için lekenin üzerine limon damlatılıp ütülenir.

81.)Kış üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız. Unla beraber çöplerde düşer.

82.)Zeytinyağı lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp, lekenin üzerine gezdirilmelidir.

83.)Soğanların üzerine biraz un serpilirse kavururken kararmaz.

84.)Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın, fazla tuzu çekecektir.

85.)Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize sinmediğini göreceksiniz.

86.)Yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutulup biraz bekletilir.

87.)Evde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir.

88.)Parlaklığını kaybeden çelik tencereler ısıtılmış sirke ile ovulup sonra iyice durulanır, ve bir bez parçası ile parlatırsanız tencereniz pırıl pırıl olur.

89.)Etleri limon suyu ile pişirirseniz hem çabuk hem de lezzetli olur.

90.)Mantar sotelenirken tencerenin kapağı açık olursa, hem mantarların suyunu vermesi hem de kararması önlenir.

91.)Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.

92.)Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna bira tuz koymayı ihmal etmeyin.

93.)Pastaların daha gevrek olması için hamurun içerisine bir çay kaşığı tuz atın. (tatlı- tuzlu fark etmez.)

94.)Bir kumaşı benzin ya da başka bir leke çıkarıcı ile silmeden önce oldukça tuzlu bir su ile silerseniz leke çıkarıcı iz bırakmaz.

95.)Eğer örtünüze meyve suyu dökülürse hemen tuz serpin ilk yıkamada çıkacaktır.

96.)Ağız kokusu için kahve çekirdeği çiğneyin.

97.)Cam tencerede yemek pişirirken kapağın buharlaşmaması için iç yüzeyi limon kabuğu ile silinir.

98.)Teflon tavanızda oluşan lekeleri temizlemek için bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Bunu tavanızın içine dökün 10 dk. Kaynatın.

99.)Lavaboyu temizlerken tuzla bastırarak silince hem iyi temizler, hem de kokuları giderir.

100.)Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıkların kötü kokusunu gidermek için içine bir parça kesme şeker koyun.

Kaynak: araydin.blogspot.com.tr

Arama Ekranını Kapat