Klimada Bakım Vurgunu
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
20 Ocak 2016 Çarşamba
Klimada Bakım Vurgunu

Klimada Bakım Vurgunu

Telefonla arayarak ucuz bedellerle klima bakımı...

Telefonla arayarak ucuz bedellerle klima bakımı yapıldığı yönünde vatandaşların sıkça arandığına dikkat çeken Müşteri Hizmetleri bakım adı altında cihazlara zarar verildiğini kaydetti.

BAKIM DERKEN CİHAZDAN OLMAYIN

‘Klima bakımı için kullanılan kimyasallar, eğitimli personel tarafından doğru kullanılmadığı zaman, ev aparatöründe kalan kimyasallar klimayı çalıştırdığınız andan itibaren ortamdaki havaya karışarak, sağlığınızı sürekli tehdit edecektir.’ Diyen yetkili, ‘Kurumsal firma görüntüsü vererek tüketiciyi telefonla arayıp klima ve bazı cihazları ‘burada yapılmıyor, işyerine götüreceğiz’ bahanesiyle götürüyorlar. Bir daha da kendilerinden haber alınamıyor veya klima bakımlarına gelen kişilerin ‘bakım yapıyoruz’ diyerek kasıtlı zarar vermesi, ‘klimanın gazında eksik veya kaçak var, gaz koyduk’ diyerek tüketiciyi kandırdıkları ve yüksek ücret aldıkları yönünde yoğun şikayet aldık’ dedi.

Kendilerine kurumsal şirket süsü vererek bazı kötü niyetli kişiler tarafından tüketicilerin iyi niyetinin suiistimal edildiğini kaydeden yetkili tüketicileri uyararak ev ve iş yerlerinde bulunan iklimlendirme soğutma klima ve beyaz eşyaların montaj bakım onarımı için çağırılan kişilerin dikkatli seçilmesi gerektiğini belirtti.

ÇEŞİTLİ BAHANELER DEVREYE GİRİYOR

Odaya gelen şikayetlere değinen yetkili, ‘Meslek bilgisi ve vergi kaydı olamayan kişilerin kurumsal firma görüntüsü vererek tüketiciyi telefonla arayıp klima ve bazı beyaz eşyaların bakımı için tüketicilerin ev ve iş yerlerine geliyorlar ve bazı cihazları ‘burada yapılmıyor, işyerine götüreceğiz’ bahanesiyle götürüyorlar. Bir daha da kendilerinden haber alınamıyor veya klima bakımlarına gelen kişilerin ‘bakım yapıyoruz’ diyerek kasıtlı zarar vermesi, ‘klimanın gazında eksik veya kaçak var, gaz koyduk’ diyerek tüketiciyi kandırdıkları yönünde şikayetler yüksek oranda gelmekte.’ Dedi

Tüketicinin daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden yetkili, ‘Özellikle klima, soğutma, buzdolabı gibi ürünlerde kullanılan gazların bazıları, eğitimsiz kişiler tarafından müdahale edilirse, yanıcı-patlayıcı olmalarından dolayı bulunduğu ortama zarar vermesi kaçınılmaz olacaktır.’ Şeklinde konuştu.

İŞVEREN OLARAK SORUMLU OLUYORSUNUZ

Bakımların uzmanlar tarafından yapılması gerektiğinin altını çizen ve doğabilecek hastalıklara karşı tüketiciyi uyaran yetkili şöyle konuştu: ‘ 30 Haziran 2012’de 6631 sayılı 39 maddelik iş güvenliği kanunu yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Bu kanun maddeleri incelendiğinde, tüketicilerin ev ve iş yerlerine İklimlendirme Soğutma Klima, Beyaz Eşyaların montaj bakım onarımı için çağırılan yetkisiz,   meslek eğitiminde deneyimsiz kişi ve kişilerin, elektrik çarpması, yüksekten düşerek yaralanma veya ölümlü iş kazalarında işveren ev ya da işyeri sahibi oluyor. Öncelikle maddi kayba uğrayacağınızı ve uzun süren mahkemelerde zaman bir kez daha düşünerek eğitimsiz  kişiler  çağırmamanızı öneririz. Klima bakımı için kullanılan kimyasallar, eğitimli personel tarafından doğru kullanılmadığı zaman, ev aparatöründe kalan kimyasallar, klimayı çalıştırdığınız andan itibaren ortamdaki havaya karışarak, sağlığınızı sürekli tehdit edecektir. Kimyasallara uzun süre maruz kalındığında, önlenemeyen hastalıklara sebep olduğu uzmanlar tarafından dile getirilmektedir.’’

Kaynak: antalyahilal.com

Arama Ekranını Kapat