Mutfak Sırları ve Kolay Tavsiyeler
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
17 Ocak 2016 Pazar
Mutfak Sırları ve Kolay Tavsiyeler

Mutfak Sırları ve Kolay Tavsiyeler

Yeni pratik fikirler, alışveriş önerileri ve pratik tarifler

Üç nefis fikir

* Mangalda pişireceğiniz etleri, sebzeleri ve deniz mahsullerini iki tarafını da önce mutlaka tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Hiçbir yemeğin tadı sonradan eklenen tuz ve karabiberle daha lezzetli olmaz. Her zaman tuz ve karabiber önden.
* Karpuz, kavun gibi suyu fazla olan meyvelerin suyunu sıkın. Derin bir kâsede derin dondurucuya atın. Donan suyu çatal yardımıyla belli bir kıvamına getirip yemek sonunda serinletici bir tatlı olarak servis edebilirsiniz.
* Yaz meyveleriyle yapılacak reçellerde şeker kullanmanıza neredeyse gerek yok. Güneş ışığına bırakılarak çilek, şeftali gibi meyvelerin doğal şekerini ortaya çıkarabilir, şeker eklemeden reçel yapabilirsiniz. Böylesi hem daha lezzetli hem daha sağlıklı. 

İki alışveriş önerisi

Ahududu ve böğürtlen sezonu başladı. Lor ve peynirli salatalar için güzel bir eşlikçi. 
Pazarlarda domates avına çıkmalı; pembe, yeşil ya da  Osmanlı çeşit çeşit domates toplamalı, sonra hepsini bir güzel karıştırıp, yaz boyunca karışık domates salatası yemeli.

Basit bir yaz tarifi

* Bütün beyaz soğanları zeytinyağı, tuz ve karabiber eli çeşnilendirip folyo kağıdına sarın. 
* Mangal kömürünün ateşi yüksek ısıdayken folyoları ateşin içine gömün.
* Kömür et pişirme ısısına düşünceye kadar soğanlar içinde pişip karemelize olacak.
* 15 dakika içinde pişen soğanları folyodan bir kaseye alın.
* Limon, zeytinyağı ve taze kekikle sos hazırlayın, soğanların üzerinden gezdirin. Etin yanında servis edin.

Şimdi pazardan ne almalı? 
Alternatif ne hazırlamalı?

* Bezelye: Püre haline getirip patates kızartmasıyla beraber yiyin. 
* Vişne: Kompost yapın, çikolatayla kaplayıp öyle yiyin. 
* Kavun: Zencefille karıştırıp reçelini yapın. 
* Taze fesleğen: Yanına biraz da iyi yıllanmış permesan peyniri alıp “pesto” sos yapın, makarna servis ederken kullanın.

Üç hızlı mutfak sırrı 

* Soyulmuş domatesiniz varsa dolapta bir gün daha taze saklamak için ıslak kağıt havluya sarın, tazeliğini korusun. 
* Kültür mantarını sütle yıkayıp yine ıslak ve temiz bir mutfak bezine sarın. Böylece dolapta bir gün daha taze şekilde saklayabilirsiniz.
* Dolapta mevsim sebze veya meyvelerini daha uzun süreli saklamak için mutlaka dolaptaki çekmeceleri kullanın. Çekmeceler hava sirkülasyonunu sistemsel olarak engellendiği için daha uzun süreli saklamanıza yardımcı olacak. Aksi takdirde dolap içine koyduğunuz her malzeme diriliğini kaybeder.

Salatalık esansı, levrek ile

Ne lazım?(1 kişilik)
35 gram temizlenmiş derisiz levrek filetosu, 180 gram salatalık, 20 gram salatalık ( süsleme için), 5 gram frenk soğanı, 25 gram yoğurt (bir gece önce tülbentle süzdürülmüş),  bir tutam deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber

Nasıl yapılır? 
Salatalığı, yoğurdu, soğanın yarısını, tuz ve karabiberi hızlı seviyede blender’dan geçirin. Süsleme için ayırdığınız 20 gram salatalığı 7 ince şerit halinde; 2 gram frenk soğanınıysa uzunlamasına kesin. Levreği ayrı tavada soteleyin. Diğer tarafta blenderda geçirilen salatalık karışımını ısıtın. Şerit halinde kestiğiniz salataları tabağın üstüne yerleştirin, tam ortasına yerleştireceğiniz bir çelik çemberle levrekleri yerleştirin. Tabağı frenk soğanlarıyla dekore edin ve servis yapın. Isıttığınız salatalık karışımını masada misafirin önünde tabağı dökün.

Sıcak bir İtalyan salatası

Dört malzeme, bir tarif 
Soğan + bezelye + enginar + bakla = Vignarola!

Nasıl yapılır? 

Enginarlar temizlenerek  kararmaması için üzerine limon ve tuz sıkılır, soğuk su dolu kapta kısa süre bekletilir. Zeytinyağı eklenmiş kızgın tavada soğanlar kavrulur. Eş zamanlı olarak bezelye, enginar ve bakla 5-10 dakika haşlanır. Haşlanan sebzeler, kızgın tavada karamelize olan soğanlar ile karıştırılır, üzerine tuz ve karabiber serpilerek sıcak servis edilir.

Kaynak: hurriyet.com.tr

Arama Ekranını Kapat