Derin Dondurucuda Balık Nasıl Saklanır?

28 Temmuz 2017 Cuma

Sebzenin ve meyvenin taptaze saklandığı Uğur derin dondurucular, sebze ve meyvenin dışında bir çok et ve balık türünü da rahatça saklayabiliyorsunuz. Bildiğiniz üzere balık hemen bozulan ve lezzetini kaybeden bir gıda.

Protein bakımından zengindir, kan basıncının düşürülmesinde etkili olan ve beyin fonksiyonlarını geliştiren balığı Uğur derin dondurucular sayesinde mevsimi dışında taze ve lezzetli tüketebilirsiniz.

Nasıl mı, işte detaylar:

Balığımızın taze ve temizlenmiş olması gerekmektedir.

Büyük balıklar temizlenmesi ve yıkanmasından sonra kurulanarak tek tek streçlenmesi bir birine yapışmamasını sağlayacaktır. Streçlediğimiz balıklarımızı buzdolabı poşetine yerleştirerek içinde hava kalmayacak şekilde poşetimizi kapatalım. Üç ya da dört tane balığı aynı buzdolabı poşetinin içiresine kolaylıkla koyabilirsiniz. Saklama yöntemimiz ile balıklarımız 4-6 ay kadar taze bir şekilde saklanabilir.

Küçük balıklarda temizlenerek yıkanmalı ve ardından kurulanarak porsiyonlar halinde buzdolabı poşetinde saklayabileceğiniz gibi dondurucuda kullanılabilir silikon saklama kaplarını kullanarak küçük balıklarınızı saklayarak çözdürdüğünüzde deforme olmasını önlemiş olacaksınız. Balıklarınızı dilediğiniz zaman dondurucunuzdan çıkarabilir, kızartabilir pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bu kategorideki diğer yazılar