Derin Dondurucuda Bamya Nasıl Saklanır?

25 Temmuz 2017 Salı

Derin dondurucunuzda mevsiminin en lezzetli, en taze, en güzel sebze ve meyvelerini saklayarak kışın ağız tadıyla tüketebilirsiniz. Çevre dostu teknolojiyle üretilen Uğur derin dondurucular tam da bu mevsimde doldurulmalı.

Bugünkü yazımız bamyanın derin dondurucuda nasıl saklanmasıyla ilgili.

Detaylar:

Hazırlanışı

Bamyaları yıkadıktan sonra sapını konik biçimde keserek ayıklayınız.

Bir tencereye bol su koyunuz, sirkeyi ve tuzu ilave edip kaynatınız.

Kullandığınız haşlama suyunun haşlamak için kullandığınız sebze hacminin en az beş katı olmalıdır. (yani 1 kg lık sebzeyi en az 5 litre suda haşlamalısınız)

Büyük bir kapta buzlu su hazırlayınız.

Kaynamakta olan suya ayıklanmış bamyaları atıp kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika haşlayınız.

Delikli kepçe yardımı ile haşlanmış bamyaları buzlu suyun içine alıp soğuyana kadar bekletiniz. (buzlu suya almaktaki amaç çok kısa sürede soğutup pişmeyi durdurmaktır. Bunu yapmaz, kendi halinde soğumaya bırakırsak sebzeler pişmeye devam edecek ve hem renk kaybı hemde besin değeri ve lezzet kaybı olacaktır)

Sebzeler soğuyunca aynı kepçeyle süzgece alınız.

Suyu süzülen bamyaları iki paket halinde kilitli buzdolabı poşetinde veya diğer buzdolabı poşetleriyle derin dondurucunuza kaldırınız. Afiyet olsun.

Bu kategorideki diğer yazılar