Derin Dondurucuda Bezelye Nasıl Saklanır?

9 Ağustos 2017 Çarşamba

Derin dondurucu tüm meyve ve sebzeleri en taze halde saklama olanağı sağlıyor. Yazın meyve ve sebzelerini kışın ağız tadıyla tüketmemize olanak tanıyor.

Özellikle yeni nesil derin dondurucu üreten Uğur Soğutma, bu işin yıllardır uzmanı ve her geçen gün daha iyisi için caba sarf ediyor.

Uğur derin dondurucunuzda bezelye saklayabilir ve dilediğiniz zaman dondurucudan çıkartarak tüketebilirsiniz.

İşte detaylar:

Bezelyelerin içindekiler kabuklarından ayrılır ve yıkanır. 2 dakika süre ile şoklama yapılır. Şoklama yapabilmek için büyük bir tencere içine su koyulur ve kaynatılır. Bezelyeler bir süzgeç içerisine konulur ve kaynamakta olan su içine daldırılır, 2 dakika süre ile bırakılır ve süre bittiğinde bezelyeler doğrudan musluktan akan suyun altına tutulur ve süzülmeye bırakılır. Bezelyeler şoklama işlemi sonunda bir yemeklik veya ihtiyaç kadar  poşetlere konur. Poşetlerin içerisinde hava kalmayacak şekilde havası boşaltılır, ağzı sıkıca bağlanarak derin dondurucuya konur. 

Bu kategorideki diğer yazılar