Doğal Antibiyotik: Dut
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
15 Haziran 2017 Perşembe
Doğal Antibiyotik: Dut

Doğal Antibiyotik: Dut

Ülkemizin hemen hemen her yöresinde yetişen dutun, beyaz ve kırmızı çeşitleri en bilinenleri. Dut taze taze dalından yenilebildiği gibi, pekmezi, şurubu, marmelatı, pestili gibi çeşitli şekillerde de tüketiliyor. Yetiştiği yörelerde ilaç istemeyen, gübre istemeyen sadece suya ihtiyaç duyan dut, en doğal yetişen yaz meyvelerinden. Tüm bunlarında yanında oldukça besleyici ve sağlıklıdır.

Ülkemizin hemen hemen her yöresinde yetişen dutun, beyaz ve kırmızı çeşitleri en bilinenleri. Dut taze taze dalından yenilebildiği gibi, pekmezi, şurubu, marmelatı, pestili gibi çeşitli şekillerde de tüketiliyor. Yetiştiği yörelerde ilaç istemeyen, gübre istemeyen sadece suya ihtiyaç duyan dut, en doğal yetişen yaz meyvelerinden. Tüm bunlarında yanında oldukça besleyici ve sağlıklıdır.

Tam bir antioksidan olması ve içeriğinde bulundurduğu A, C ve K vitaminleri başta olmak üzere, demir, kalsiyum, fosfor gibi mineralleri bulunduran dutun faydaları saymakla bitmez.

Uğur Buzdolabınızda ve Uğur Derin Dondurucunuzda kolayca ve en taze halliyle saklayabileceğiniz dutun diğer faydaları ise şöyle:

Kabızlığı ve şişkinliği gidererek, sindirim sistemini rahatlatır.
İçeriğinde bulunan yüksek orandaki demir içeriği sayesinde kırmızı kan hücrelerinin üretimini arttırır.
Kışın tükettiğiniz dut pekmezi,  dut şurubu bağışıklık sisteminizi güçlendirerek, sizi gripten, soğuk algınlığından ve öksürükten korur.
Uyku sorunu çeken kişilere de tavsiye edilen dutun bir başka özelliği de uykusuzluğa iyi gelmesidir.
Kalp sağlığını koruduğu da bilinmektedir.
Çocukların gelişimi ve en önemlisi de zeka gelişimine katkısı çok fazladır.
Vücuttaki lekeleri giderir, cilde parlaklık verir ve saç dökülmelerini giderir.

Arama Ekranını Kapat