Kış Aylarının Mucizesi Kereviz ve Faydaları
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
30 Eylül 2017 Cumartesi
Kış Aylarının Mucizesi Kereviz ve Faydaları

Kış Aylarının Mucizesi Kereviz ve Faydaları

Tohumu, kökü, yaprakları ve gövdesi tüketilebilen sebzeler arasında yer alan kereviz, özellikle Akdeniz bölgesinde yaygındır.

Tohumu, kökü, yaprakları ve gövdesi tüketilebilen sebzeler arasında yer alan kereviz, özellikle Akdeniz bölgesinde yaygındır. Akdeniz mutfaklarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan kereviz, Roma İmparatorluğu döneminden bu yana şifalı etkileri ile bilinmektedir. Bir kış sebzesi olan kerevizin faydalarından bazıları şunlardır:

  • Kereviz suyu, kötü kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. Yani sadece kereviz suyu içerek kolesterolünüzü düşürmeniz mümkündür. Kereviz, safra asidinin salgılanma hızını artırma özelliğine sahiptir. Bu bakımdan zerdeçal ile benzerlik gösterir. Safra asidinin hızlı salgılanması hem kolesterolü düşürür ve hem de yağ hücrelerinin yakılma hızını artırır. Diğer bir deyişle, zayıflamanıza da yardımcı olur.
  • Kereviz yalnızca 21 kaloridir ve yağ içermez. Bu nedenle pek çok diyet programı içerisinde görebilmek mümkündür.
  • A ve C vitamini bakımından son derece zengindir. Yalnızca kereviz tüketerek günlük A ve C vitamini ihtiyacınızın büyük bir kısmını karşılamanız mümkündür. Aynı nedenle bağışıklık sisteminizi güçlendirir, göz ve kemik sağlığına iyi gelir.
  • Kerevizin bazı kanser türlerinde kanserli hücrelerin büyüme hızını azalttığı bilinmektedir. Yani kanser tedavisi için de kullanılan bir sebzedir.
  • Romatizma, romatoid artrit ve osteoartrit gibi hastalıkların etkilerinin azaltılmasına yardımcı olur. Antienflamatuar özellikleri sayesinde, eklemlerdeki ve vücuttaki iltihabı azaltır. Aynı şekilde, vücuttaki şişkinliğin ve ödemin atılmasına yardımcı olur.
  • Balgam söktürücü özelliği sayesinde, öksürük ve göğüs hastalıları tedavisinde kullanılan bir sebzedir. Aynı şekilde, idrar yolları iltihabı ve böbrek hastalıklarına karşı da koruyucu ve tedavi edici etkisi vardır.
  • Günde 1 – 3 adet kereviz sapı tüketmek, cinsel sağlık açısından faydalıdır. Kerevizin afrodizyak özelliğinin bulunduğu bilinmektedir.

İshal hastaları ve hamileler, kereviz tüketmekten kaçınmalıdır. Aynı şekilde sinir sisteminin çalışma şekli üzerinde etkili olduğu için, bir ameliyata girecek hastaların en az 10 gün önceden kereviz tüketmeyi bırakması lazımdır. 

Arama Ekranını Kapat