İhtiyacınıza Göre Seçin, Rahat Edin
Menüleri atla içeriğe git. enüleri atla içeriğe git. İletişim - Bize Ulaşın Uğur.com.tr
13 Haziran 2017 Salı
İhtiyacınıza Göre Seçin, Rahat Edin

İhtiyacınıza Göre Seçin, Rahat Edin

Tüketicilerin en büyük hatasının sadece ürünün fiyatına odaklanmak, uygun cihaz seçimi, servis ve diğer hizmetlere de dikkat etmek gerekmektedir.

Tüketicilerin en büyük hatasının sadece ürünün fiyatına odaklanmak, uygun klima seçimi, servis ve diğer hizmetlere de dikkat etmek gerekmektedir.

Klima alırken önce ihtiyaçların doğru belirlenmesi gerekiyor ‘Doğru kapasitede seçilmemiş veya ihtiyaç ve kullanım yerinin mimari özelliklerine göre belirlenmemiş bir klima sizi memnun etmek bir yana mutsuz edecektir. Çünkü ısınma önceliği, soğutma önceliği, asma tavan uygulamaları, yan cephe uygulamaları, yalıtım, cephe yönü, coğrafi ve iklimsel şartlar gibi pek çok parametre doğru cihaz seçimini etkiler.’

Tüketicilerin en büyük hatasının sadece ürün fiyatına odaklanmalarıdır. Oysa cihazın kullanım süresinde elektrik tüketimi, kapasite ihtiyacından ötürü aşırı zorlanması sonucu oluşan arızalar gibi faktörleri de öz önüne almaları, satın almadan önce keşif hususuna ve satın almadan sonra olası arıza tamiri ve bakım hizmetlerine de odaklanmaları gerekir. Ayrıca cihazların teknolojisi artık son derece önemli. Çünkü klima cihazları elektro-mekanik cihazlar ve ileri teknoloji ürünleridir. Ürünün üstünde yer alan marka işte bu teknolojiyi ve ürünün dışında sunulan hizmeti de temsil etmektedir.

Hizmet kalitesi

Klima konusunda tüketicilere önerisinin doğru klima, doğru enerji sınıfı, doğru hizmet veren ve teknolojisin öncüsü olan bir marka ve ihmal edilmemesi gereken periyodik bakımdır. Şüphesiz hizmet kalitesi ve verilen hizmetin iyi olması, satın almadan sonra da müşteriyle iletişimde olunmalıdır. Bu yüzden servis kalitemize katkı yapabileceğini bildiğimiz tüm teknikleri ve araştırmaları sonuna kadar destekliyoruz.

Klima temizliği

Klima temizliği, gerek sağlık, gerekse de enerji tasarrufu bakımından büyük önem taşımaktadır. Klimalar, çalışma prensibi olarak ortamdaki havayı emer, istenen sıcaklığa getirdikten sonra da geri verir. Bu sırada, havadaki tüm toz ve kir partiküllerini de emerler. Bu partiküller, klimanın filtre ve iç sistemlerine yapışır. Zaman içinde birikerek, reçine halini alırlar. Bu reçineler üzerinde çeşitli bakteriler üreyebilir ve ortam havasına karışabilir. Nitekim Lejyoner hastalığı olarak bilinen hastalık, tam olarak bu şekilde oluşmaktadır. Bu reçine birikimi, klimanın performansını etkileyeceğinden, daha fazla enerji tüketmesine de neden olacaktır. Klima temizliğinin faydalarını şöyle belirtmek mümkündür:

%40’a varan enerji tasarrufu yapmanızı sağlar.
Hoş olmayan kokulardan kurtulmanız ve polen ile bakterilerden arınmış bir hava solumanız mümkün olur. Hava kalitesi artar.
Bakım ve onarım masrafları düşer. Kirli bir klimanın kompresörü daha düzensiz çalışacağından, arıza yapmaya meyillidir.
Klimanın kullanım ömrü artar.
Elektrik tesisatında oluşabilecek oksitlenmelerin önüne geçilmiş olur.
Drenaj sistemindeki tıkanmalar engellenir.

Klima temizliğinin yılda 3 kez yapılması önerilmektedir. Klima filtreleri ise, ortamdaki hava kirliliği seviyesine göre daha kısa aralıklarla ve örneğin ayda 1 kez yapılmalıdır. Klima bakım ve temizliğinin mevsim geçişleri dönemlerine denk getirilmesi tavsiye edilmektedir.

Arama Ekranını Kapat